Înapoi

Dacă o aplicație de pe telefonul meu nu funcționează

 

Dacă o aplicație instalată pe telefon nu funcționează, urmează acești pași în ordine:

 1. Închide și redeschide aplicația. Dacă problema persistă, repornește telefonul și încearcă din nou.
 1. Deschide magazinul de aplicații (Google Play pentru Android sau App Store pentru iPhone, AppGallery Huawei) și verifică dacă există o actualizare pentru aplicație. Dacă este disponibilă, efectuează actualizarea și verifică dacă problema persistă.

 2. Înainte să continui, asigură-te că ai datele de conectare la aplicație: nume de utilizator și parolă. Accesează Setări >> Aplicații (pe Android) sau Stocare iPhone (pe iOS), găsește aplicația și șterge cache-ul și datele acesteia.Orange aplicatia nu lucreaza

  • Pe Android: Mergi la Aplicații, selectează aplicația, apoi >> Utilizare stocare >> șterge cache-ul și datele aplicației
  • Pe iOS: Accesează Setări >> Stocare iPhone, selectează aplicația, apoi șterge cache-ul și datele acesteia
 3. Dacă problema persistă, efectuează dezinstalarea aplicației. Asigură-te că ai făcut o copie de rezervă a datelor importante, de exemplu: chat-ul din Viber. După aceea, dezinstalează aplicația din setările telefonului și reinstalează-o din magazinul de aplicații corespunzător.

 

 

 

Dacă o aplicație nu funcționează, poate fi din următoarele motive:

 1. Verifică dacă alte aplicații care necesită internet funcționează, cum ar fi YouTube.
 2. Consultă pagina oficială a aplicației sau discută cu alți utilizatori pentru a vedea dacă există lucrări de întreținere sau probleme tehnice.
 3. Asigură-te că dispozitivul tău are suficient spațiu de stocare pentru ca aplicația să funcționeze corect.
 4. Evită să încarci dispozitivul cu aplicații pe care le folosești rar sau deloc.
 5. Dacă nu primești notificări de la aplicație, verifică dacă funcția de "optimizare a bateriei" este activată sau dacă ai blocat utilizarea internetului mobil pentru aplicație atunci când nu este în uz.
 6. Dezactivează "optimizarea bateriei" pentru aplicația respectivă din setările telefonului.
 7. Dacă ai instalat aplicația din alte surse decât Google Play, App Store sau AppGallery, există șanse că aceasta să aibă probleme. Este recomandat să instalezi aplicații doar din magazinul oficial pentru telefonul tău.

 

Vezi secţiunea orange ajutor internet mobil unde găseşti răspuns la alte întrebări despre acest serviciu.

Te-a ajutat acest raspuns?