Înapoi

Cum activez și setez manual internetul mobil pe iOS, iPhone

Pentru a utiliza internet mobil, trebuie să activezi serviciul de la operatorul de telefonie mobilă și să configurezi telefonul cu parametrii necesari.

activare internet mobil, date mobile Orange Moldova, setare internet

Pentru a activa accesul la internet de la Orange, apelează gratuit codul scurt *130# și urmează instrucțiunile afișate pe ecranul telefonului sau sună la 130 pentru a asculta instrucțiunile vocale. Astfel, vei deschide accesul la internet şi vei primi un SMS cu setările automatizate, pe telefonul tău. Acceptă setările primite, activează date celulare pe iPhone și repornește telefonul.


 

Setarea manuală a parametrilor internet pe iPhone:

Verifică dacă în afara setărilor ce urmează să le introduci, ai cumva creat un profil internet de la un alt operator de telefonie mobilă. Dacă există careva setări, șterge-le. Activează accesul la date celulare de pe pictograma . Pentru setarea manuală, accesează meniul Configurări (Setări) >> Celulare (Date celulare) >> Opţiuni de date celulare (Setări și rețea celulare) >> Adăugare profil de date celulare (Creare profil de date celulare). În profilul nou de date, indică:

  • APN date celulare: wap.orange.md
  • celelalte câmpuri păstrează-le neschimbate
  • Apasă butonul〈- Înapoi pentru a salva setările

Dacă serviciul internet a funcţionat anterior dar acum nu mai merge, resetează setările internet din Configurări http://orange.md/images/ajutor/iphone%20settings.png >> Conexiune celulară >> Rețea celulară date >> Resetare configurări.

O altă cale de resetare, pentru alte modele iPhone poate fi >> General >> Reset >> Resetare configurări reţea >> Parola **** >> resetează automat telefonul. Dacă nu te ajută această operațiune de resetare a parametrilor internet, reactivează accesul la internet apelând codul scurt *130# și restartează telefonul. Dacă utilizezi un iPad, şterge profilul de configurare și adaugă-l din nou.

Verifică dacă lipsa accesului la internet se datorează neachitării serviciilor sau setarea unei limite de consum internet pe iPhone.

Dacă aceste acţiuni nu te ajută, telefonează Serviciul Clienți. Vezi cum setezi manual serviciul internet mobil pe Android. Pentru alte întrebări legate de serviciul internet mobil, consultă secțiunea orange ajutor internet pe telefon mobil.


Te-a ajutat acest raspuns?