Cum trec de la Sun Communications la Orange?

Sun Communications face parte din Grupul Orange, oferind servicii de Internet, TV, prin intermediul reţelei de cablu coaxial.

Această tehnologie nu permite majorarea vitezei internet conform cerinţelor pieţei, nici mărirea numărului de posturi TV, deoarece capacitatea ei fizică este limitată. Având tendinţa să îmbunătăţim calitatea serviciilor, în multe din zonele deservite de SUN Communications a fost trasată fibra optică.


Reţeaua de fibră vizavi de cea coaxială, oferă:

  • viteză internet mai mare;
  • securitate mai bună în comunicare;
  • stabilitate în funcţionarea serviciilor, fibra fiind rezistentă la interferenţele electromagnetice (lovituri de trasnet, ploi);
  • mai multe posturi de televiziune.


Pentru a beneficia de avantajele noii reţele este necesar să treci de la serviciile SUN Communications la Orange Moldova.

Pentru aceasta apelează numărul scurt 797 de pe un număr Orange, sau 022 977797 de pe oricare alt număr.

Consultantul îţi va răspunde la întrebările adresate şi, dacă te decizi, va programa vizita inginerului. În ziua vizitei, fiind titular, se cere prezenţa ta la adresa indicată, cu un act de identitate valabil, pentru a semna documentele necesare.

Echipamentele vechi vor fi înlocuite cu altele noi: modemul internet, decodorul TV etc. Le vei înmâna inginerului în cadrul vizitei, semnând actul de primire-predare.


Accesează pagina “Verificare eligibilitate” pentru confirmarea adresei la care doreşti conectarea serviciilor Orange.


Vezi secţiunea orange.md/ajutor/Internet-si-tv-acasa unde găseşti răspuns la alte întrebări despre internet fix și televiziune.

Te-a ajutat acest raspuns?
Versiunea Desktop