Înapoi

Cum conectez modulul CI+ la televizor

Pentru funcţionarea televizorului cu modul CI+ este necesar:conectare introducere modul CI+ CAM orange la televizor

  1. Să înșurubezi cablul coaxial la televizor.

  2. Să pornești televizorul  şi să efectuezi scanarea canalelor selectând sursa Cablu (cable). La încheierea procesului de scanare, alege un canal digital, cuprins între 51-171, tastând numărul canalului ales pe butoanele telecomenzii.

  3. Să introduci modulul CI+ CAM în televizor printr-o mişcare uşoară, cu patratul orange spre perete şi codul de bare spre televizor, astfel cum este arătat în imaginea de mai jos. Inserarea cardului o faci lent, fără forțare, pentru a nu deteriora slotul TV care este foarte fin. La introducerea corectă, pe modul luminează beculeţul roşu ceea ce înseamnă că a fost inserat corect si primeşte alimentarea. La ecranul televizorului apare un mesaj de autentificare cu îndemnul să aştepţi încheierea acestui proces. La finalizarea autentificării, lumina LED a modulului CAM va trece în verde. La unele televizoare poate fi solicitat sa fie introdus, alcătuit un cod PIN. Acest cod este utilizat pentru funcţia de Control parental.

 

CI+ CAM Orange Moldova conectare introducere in televizor

La conectarea CI+ pot apărea urmăroarele erori:

Error 17 - înseamnă că certificatul televizorului nu este valabil pentru modulul CI+. Cauza poate fi ORA și DATA setate greşit pe TV. Este necesar de corectat data/ora pe TV. Dacă eroarea nu dispare, se face scanarea repetată a canalelor.

Error 16 - înseamnă că TV-ul nu este compatibil cu modulul CI+ v 1.3. Cu acest TV se poate viziona primele 50 canale analog din grilă.

 


Vezi secţiunea orange ajutor internet și tv acasă unde găseşti răspuns la alte întrebări despre internet fix și televiziune.

Te-a ajutat acest raspuns?