Cum programez telecomanda universală Orange?

Sunt 2 căi de programare a telecomenzii Orange - să fie universală, să utilizezi o singură telecomandă în loc de două.

  1. Găseşte pe ultimele 3 pagini, din Ghidul Telecomenzii Orange, codurile pentru modelul tău de televizor. Exemplu:
  2. Conectează televizorul şi ţine apăsat pe telecomanda Orange butonul , timp de ≈ 2 secunde, până când becuşorul de pe telecomandă rămâne aprins roşu.
  3. Introdu codul din 3 cifre, a televizorului, găsit la punctul 1. Dacă sînt scrise mai multe coduri şi nu eşti sigur care este pentru modelul tău, alege-l pe cel care se întâlneşte cel mai des, de ex: pentru Samsung - “065”, sau începe cu primul cod din listă.
  4. După introducerea codului din trei cifre, beculeţul roşu se stinge. Verifică dacă televizorul se deconectează/conectează de pe butonul TV (roşu) a telecomenzii Orange. Astfel vei înţelege că ai introdus codul corect şi procedura ţi-a reuşit.
  5. Dacă codul este greșit, televizorul nu s-a deconectat cînd ai apăsat , va trebui să reîncepi din nou cu punctul 2, alt cod, până vei găsi codul corect al modelului tău de televizor.

Dacă modelul televizorului nu este în lista din Ghidul Telecomenzii Orange sau introducerea codului nu a ajutat la programarea telecomenzii universale, încearcă metoda 2.


 

  1. Conectează televizorul şi ţine apăsat pe telecomanda Orange butonul , timp de ≈ 5-6 secunde, până când becuşorul de pe telecomandă începe să lumineze roşu cu întrerupere.
  2. Apoi, apasă scurt, o singură dată, pe butonul . Becuşorul din nou va lumina întrerupt.
  3. Acum, ia în mâni ambele telecomenzi, cea Orange, cu beculeţul luminând roşu neîntrerupt - în mâna stângă, şi telecomanda televizorului - în mâna dreaptă, şi îndreaptă-le cap în cap, aşa cum este indict în imaginea de mai jos.       
  4. Ţinându-le astfel, apasă pe telecomanda televizorului butonul Power Universal TV Remote - Apps on Google Play şi ţinându-l apăsat, mişcă telecomenzile una spre alta astfel încât razele lor infraroşii să interacţioneze una cu alta.

Cum vei înţelege că intercaţiunea are loc?

În momentul intersectării razelor, becuşorul roşu de pe telecomanda Orange începe să lumineze rapid, întrerupt, cam de 4,5 ori, apoi continuă roşu neîntrerupt. Ridicând degetul de pe butonul Power Universal TV Remote - Apps on Google Play, led-ul de pe telecomanda Orange se va stinge in ≈ 3 sec. Acest pas finalizează programarea butonului de deconectare/conectare televizor de pe telecomanda Orange.

Astfel poţi sincroniza, pe rînd, alte butoane de pe telecomanda televizorului, ex: sursa  etc.

Pentru unele televizoare programarea telecomenzii universale poate funcţiona dacă ţii telecomenzile înclinate, cap în cap, sub unghi de ≈ 90˚pentru ca razele lor infraroşii să interacţioneze, transmiţînd comenzile făcute de la una la alta.

 Vezi secţiunea orange.md/ajutor/Internet-si-tv-acasa unde găseşti răspuns la alte întrebări despre internet fix și televiziune.


Ghidul Telecomanzii Orange, în limba română şi rusă.

Te-a ajutat acest raspuns?
Versiunea Desktop