Înapoi

Avantajele reâncărcării în termeni a contului PrePay

 

Îți recomandăm să reîncarci contul PrePay cu regularitate:

  1. pentru a prelungi valabilitatea numărului PrePay și
  2. pentru a păstra numărul în "perioada activă", când poți primi și face apeluri.

 

Perioada activă poate fi de minim 7 zile și maxim 4 luni. Pe parcursul perioadei active - primeşti şi faci apeluri, utilizezi date mobile din banii de pe cont sau opțiunile active. Durata acestei perioade este ajustată automat în funcție de suma adăugată în cont. Dacă reîncarci contul des, cu sume diferite, în momentul suplinirii contului, se compară perioada activă și inactivă până la reîncărcare și după, și se alege cea mai lungă dintre ele.

 

Perioada inactivă începe imediat după ce se termină perioada activă și poate dura între 1 lună și maxim 8 luni. În acest timp, poți doar să primești apeluri, fără posibilitatea de a le iniția. În perioada inactivă:

  1. Creditul din cont este înghețat și poți să-l utilizezi din nou imediat ce faci următoarea reîncărcare a contului. Consultă ghidul utilizatorului pentru a înțelege cum influențează reîncărcările perioada activă și inactivă a numărului PrePay.

  2. Dacă numărul PrePay trece în perioada inactivă și mai ai credit în cont, poți activa, la un cost simbolic, serviciul sună încă o lună, 2 luni. Acest serviciu va reactiva perioada activă a numărului pentru încă 1 lună sau 2 luni, fără să fie necesară o reîncărcare a contului.

  3. În perioada inactivă ai acces să apelezi gratuit numerele de urgenţă, ex: 112

 

numarul prepay orange perioada activa inactiva a numarului

 

Primirea apelurilor în perioada inactivă utilizează resursele companiei. În această perioadă, serviciile PrePay funcționează gratuit, dar compania suportă costuri financiare pentru întreținerea și asigurarea lor. Dacă uiți să reîncarci contul în perioada inactivă, numărul PrePay nu va fi șters imediat. Ai la dispoziție 7 zile de rezervă pentru a reîncărca și evita anularea ireversibilă a numărului PrePay. În perioada de rezervă, creditul înghețat pe cont se șterge și nu este posibilă recuperarea lui.

 

Suma reîncărcării Perioada activă Perioada inactivă
1 - 25 lei 7 zile 1 lună
25 lei - 49 lei 1 lună 4 luni
50 lei - 199 lei 3 luni 4 luni
200 lei - 1000 lei 4 luni 8 luni

Vezi secţiunea orange ajutor prepay unde găseşti răspuns la alte întrebări despre serviciile PrePay.

Te-a ajutat acest raspuns?