Cum sunt taxat dacă activez redirecţionarea apelurilor în Roaming?

Dacă doreşti să activezi redirecţionarea apelurilor pe perioada aflării în Roaming, îţi recomandăm să o activezi când eşti acasă, în rețeaua operatorului Orange Moldova. De această acţiune, va depinde cât vei achita pentru redirecţionarea apelurilor când numărul tău este în Roaming.


  •  1.1 Dacă redirecţionezi necondiționat toate apelurile, când încă ești acasă, fără să specifici condiţia “în afara ariei”, “ocupat” sau “lipsă răspuns”, formează codul:

**21*+373 numărul de telefon fără zero la început #

În acest caz vei fi taxat la tarifele de acasă, ale abonamentului pe care îl ai. Redirecţionarea apelurilor poate fi executată doar la un număr naţional, din Moldova.


  •  1.2 Dacă activezi redirecţionarea apelurilor alegând condiţia: “în afara ariei”, “ocupat” sau “lipsă răspuns”-  vei achita redirecţionările la tarife de Roaming. În plus, durata apelului redirecţionat va fi taxată dublu:
    • - pentru apelul de intrare către numărul tău, şi
    • - apel de ieşire către numărul la care se face redirecționarea.

Exemplu pentru punctul 1.2:

Eşti pe teritoriul Franței şi activezi redirecţionarea “în afara ariei”. Te apelează cineva când eşti în afara ariei de acoperire. Acest apel este redirecţionat spre numărul din Moldova, indicat de tine. În acest caz, vei fi taxat cu 7.50 lei pe minut pentru durata apelului de intrare la numărul tău, plus, 7.50 lei pe minut, pentru acelaş apel, ca apel de ieşire din Franța către numărul din Moldova. Respectiv, dacă apelul redirecţionat a durat 60 secunde – vei fi taxat cu 15 lei.


Dacă activezi redirecţionarea tuturor apelurilor când eşti în Roaming: 

vei fi taxat la tarife de Roaming, ca apel de intrare, plus - apel de ieşire. Eşti taxat pentru redirecţionare numai dacă utilizatorul, căruia i-ai redirecţionat apelul, răspunde la apel.


Redirecţionarea o poţi activa, de sine stătător, pe 2 căi:

  1. din telefon, la 'Setări apel', sau
  2. formând coduri scurte. Vezi aici codurile care le formezi pentru activarea sau anularea redirecţionării apelurilor.

În concluzie, metoda descrisă mai sus în punctul 1.1, este cea mai convenabilă pentru activarea redirecţionării în Roaming.

Te-a ajutat acest raspuns?
Versiunea Desktop