Înapoi

Roaming în Europa ca acasă pentru numerele Orange

 

Din 21 decembrie 2023, clienții Orange beneficiază de serviciul Roaming la tarife naționale în rețelele operatorilor europeni. Tarifele noi se aplică automat, imediat ce te conectezi la rețeaua unui operator european. Modul de taxare depinde însă de abonamentul tău sau de utilizarea unui număr PrePay. Unele abonamente permit în Roaming utilizarea creditului din abonament, în timp ce altele necesită un avans bănesc din care vei fi taxat.

 

Tările care fac parte din spațiul european și oferă tarife naționale, sunt următoarele: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

Atunci când utilizezi serviciul Roaming în oricare dintre aceste țări, te bucuri de tarife naționale pentru apelurile primite și efectuate către numerele din țara respectivă, inclusiv către Moldova. Apelurile între țările europene, în afara țării vizitate sau Moldovei, se tarifează ca apeluri internaționale în Roaming.

 

Înainte să pleci peste hotare, verifică dacă serviciul Roaming este activat pe numărul tău și starea contului este pozitivă. Pentru a verifica starea serviciului Roaming, dacă este activat sau dezactivat, apelează:

*100*31# de pe un număr Orange cu abonament lunar, înregistrat pe numele unei persoane fizice sau juridice

*100*51# de pe un număr Orange PrePayPoți de asemenea utiliza aplicația My Orange >> servicii, accesa pagina https://my.orange.md sau deschide chat-ul cu Djingo.

 

 

Abonamentele care permit utilizarea conținutului lunar pentru Roaming în Romania sunt: TOP 170, MAX 175 și TOP 190.

Abonamentele care permit utilizarea conținutului lunar pentru Roaming în Europa sunt: MAX 190, MAX 200, TOP 270, MAX 290, Nelimitat 400, Business 500, 600, 750, 1000, 1500 și 2000.

Vezi articolul: Cum pot schimba abonamentul lunar.

 

Înainte să utilizezi serviciul Roaming, verifică care sunt tarifele pentru abonamentul tău sau numărul PrePay. Abonamentele care sunt taxate din avansul bănesc, achită consumul în Roaming Europa după tarife naționale. Vezi detalii despre opțiunile care le poți activa pentru a economisi în Roaming. Fii atent la informația despre țările în care le poți utiliza și mecanismul de reincludere automată atunci când termini traficul din opțiune:

1 GB Roaming în Europa

100 minute în Roaming Europa

15 minute Roaming World

500 MB Roaming World

 

 

Fiind conectat la Roaming, te îndemnăm să fii atent la mesajele sms primite de la operatorii de telefonie mobilă. Ele conțin detalii importante despre tarife și sfaturi utile.


Vezi articolul:

Ce fac dacă sunt în străinătate și nu mă pot conecta la Roaming

Te-a ajutat acest raspuns?