27.03.2019

Apeluri nepreluate de la numere internaţionale

Atenţie la fraude !

Orange atenţionează privind înteţirea tentativelor de fraudă, comise de escroci prin transmiterea de bip-uri către utilizatori de la numere internaţionale necunoscute. Reapelând aceste numere internaţionale, utilizatorii aud, de regulă, muzică sau linişte.

Asemenea bip-uri sunt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi. Scopul escrocilor este de a-i determina pe utilizatori să sune la aceste numere, pentru a creşte artificial volumul de trafic către anumite destinaţii, din care escrocii au comision. Astfel, utilizatorii care sună la asemenea numere sunt taxaţi de operatorul lor pentru apeluri internaţionale, de regulă, la tarif standard, fie din minutele (creditul) din contul mobil, fie avansul bănesc, al utilizatorului. La rândul său, operatorul achită către operatorii străini tariful de interconectare pentru fiecare apel efectuat.

Astfel, pentru a evita pierderea banilor sau a minutelor (creditului) din contul mobil, cei care recepționează asemenea bip-uri sau mesaje sunt îndemnați sa le ignore.

Mai multe informaţii despre diferite tipuri de fraude posibile şi cum le puteţi evita, pot fi găsite la rubrica ”Prevenirea fraude”