22.06.2022

Cu InspiratiON session, marca Orange Systems, profesioniștii IT au cunoscut mai multe despre domeniul AWS și tendințele industriei Tech

În premieră pentru comunitatea IT din Moldova, Orange Systems a organizat un eveniment cu participarea unui expert în arhitectura AWS din cadrul companiei Amazon.

InspiratiON session#6 a abordat subiectul AWS și tendințele pieței în domeniul tehnologiei și l-a avut ca invitat pe Mohammad Kabajah, unul din cei mai cotați experți internaționali în arhitectura AWS și un consultant cheie în cadrul companiei Amazon. De asemenea, acesta este deţinătorul prestigiosului premiu „Ninjaneer Award 2020”, arhitect senior de soluții de infrastructură SW, antreprenor tehnologic/social și speaker.

Olga Surugiu, CEO Orange Moldova:

Prin astfel de evenimente inspiraționale, Orange Systems, alături de Orange Moldova, îşi propune să contribuie la consolidarea comunităţii IT din Moldova și dezvoltarea domeniului Tech la nivel local. La InspiratiON session, ne propunem să aducem experți de calitate pentru a învăța de la cei mai buni în domeniu și să adoptăm cele mai inovative tehnici.”

Cei peste 80 de participanți la eveniment și alte 2200 de persoane care au urmărit online prestația expertului internațional, au avut parte de o sesiune în care au învățat lucruri noi despre Amazon Web Services, DevOps, Cloud Computing, Digital Twins și au trecut în revistă trend-urile pieței în domeniul Tech pentru următoarea perioadă.

Sergiu Plăcintă, Director Orange Systems:

„Ne mândrim că pentru această ediție Orange Systems a reușit să aducă în fața profesioniștilor IT unul dintre cei mai recunoscuți arhitecți de la Amazon. În urma discuției cu comunitatea de astăzi, am observat un interes sporit față de domeniile AWS, Cloud Computing și perspectivele sectorului Tech, fapt ce ne încurajează ca la următoarele academii și programe de intership marca Orange Systems să dezvoltăm subiectul Cloud.”

Participanții au avut posibilitatea să adreseze întrebări şi să afle din prima sursă care sunt noile cursuri de dezvoltare din lumea digitală şi să primească recomandări practice, ce pot fi implementate în activitatea lor.

Cristina Sucner, Inginer Integrare și Servicii Vas, Orange Systems:

„Am ales să vin la acest eveniment prezentat de Mohammad, pentru că viitorul nostru în inginerie este Cloud-ul și reprezintă una dintre sursele din care poți să înveți. Genul acesta de workshop-uri vin, îți propagă ideea, vrei să faci mai mult, să crești la alt nivel.”

Evenimentele Inspiration Session organizate de Orange Systems au devenit o tradiţie în comunitatea IT locală, promovând inovaţia şi creativitatea în industria TIC.

Cea de-a VI-a ediție a InspiratiON session s-a desfășurat pe 3 iunie, la Grădina Botanică.

Persoanele care nu au reuşit să participe la eveniment sau îşi doresc să-l revadă, pot găsi înregistrarea aici sau Facebook.

Prin organizarea InspiratiON session, Orange Systems reiterează ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității.


Despre Orange Systems

Orange Systems este hub-ul IT al Orange şi unul dintre cele mai mari hub-uri IT din ţară. Fiind rezident al parcului IT în care se regăsesc peste 600 de angajaţi, Orange Systems îşi reconfirmă poziţia de al doilea angajator pe piaţa tehnologiilor informaţionale din Moldova. Mai mult de 50 la sută dintre specialişti prestează servicii de IT nearshoring pentru parteneri externi, în următoarele

Versiunea Desktop