21.06.2023

Festivalul DescOperă: trei zile de muzică bună, peisaje spectaculoase și bucate tradiționale

Orange Moldova a susținut în calitate de partener cea de-a VI-a ediție a Festivalului de muzică clasică în aer liber DescOperă. În acest mod, Orange își reconfirmă statutul de promotor al activităţilor culturale, a operei şi a muzicii clasice.

Festivalul DescOperă și-a ridicat din nou cortina într-o nouă ediție plină de măiestrie și pasiune pentru opera clasică. În perioada 16-18 iunie, rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi a devenit Capitala Operei Est-Europene. În jur de 2 mii de oameni au avut ocazia să asculte creațiile impresionante ale celor mai renumiți compozitori de muzică clasică.

În premieră, festivalul a revenit cu un program impresionant, la care au participa trei teatre de operă din Moldova, România și Ucraina – un simbolic gest de solidaritate pentru pace și viitor european. În cele trei zile de spectacole, în scenă au urcat Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Corul şi Orchestra Teatrului Național Academic de Operă și Balet din Odesa, Opera Națională din Iași, formația Select Cvartet Plus, precum și mai mulți soliști cu renume.

Sergiu PRODAN, Ministrul Culturii: „Anul acesta, cele trei teatre de operă invitate - Iași, Chișinău, Odessa, au fost aici în componență deplină, ceea ce nu prea se practică. În acest an am reușit să aducem toți artiștii și putem spune că cea de-a șasea ediție a Festivalului DescOperă a fost un succes”.

Olga SURUGIU, CEO Orange Moldova:Suntem onorați să susținem an de an unicul Festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est - DescOperă. În acest mod aducem aportul la promovarea operei și muzicii clasice în țara noastră și contribuim la incluziunea culturală a societății”.

Experiențe inedite, marca Orange Moldova

Oaspeții festivalului au avut parte de mai multe activități desfășurate pe teritoriul Rezervației Cultural - Naturale Orheiul Vechi. La deschiderea evenimentului cultural, Orange Moldova a delectat amatorii de artă și oaspeții din Butuceni, care au putut admira balonul cu aer cald în mijlocului peisajului impunător. De asemenea, compania a pregătit și o zonă de agrement, unde oamenii s-au relaxat, au făcut poze la stand-ul #OrangeInspiră și s-au bucurat de premii brandate.

Festivalul DescOperă a fost organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova; Moldova Concert; Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”; Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM); Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi; cu suportul USAID Moldova și Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Marii Britanii; Orange Moldova și alți parteneri.

#OrangeInspiră