22.03.2022

JUMP - un salt important în cariera IT, marca Orange Systems

Orange a dat start celei de-a V-a ediţii a programului de internship – JUMP.

Joi, 17 martie, 16 tineri entuziaşti în domeniul tehnologiilor informaţionale care au fost selectaţi pentru participare în program, şi-au dat întâlnire la Orange {kITchen}, locul unde creăm şi dezvoltăm proiecte IT după propria reţetă.

Scopul programului este de a ajuta participanţii să-şi dezvolte cunoştinţele în domeniul Software Testing şi Java Development. Timp de 3 luni, participanţii JUMP cu ajutorul mentorilor Orange Systems (OSY), vor crea şi testa produse software reale, care reprezintă soluţii digitale pentru milioane de clienţi.

Olga Surugiu,
Director Orange Systems:

“JUMP este umbrela programelor de internship organizate de Orange Systems deja al V-lea an consecutiv. Astfel, oferim posibilitatea tinerilor să facă un salt spre cariera lor în IT şi contribuim la creşterea comunităţii TECH din Republica Moldova. Ceea ce ne diferenţiază de programele similare din Moldova, este faptul că la fiecare ediţie reuşim să creăm curricule pentru diverse domenii şi să le construim în jurul unor proiecte reale: Software Testing, Java, Front-End, Project Management, Business Analysis etc. Experienţa ediţiilor precedente şi rata de angajare a participanţilor care absolvesc JUMP au confirmat calitatea programului de internship marca Orange Systems. Avem încrederea că cei 16 participanţi vor reconfirma acest fapt, iar experţii noştri le vor oferi tot suportul necesar.”

Vadim Cojocari,
Delivery Coordinator,
Mentor în programul JUMP:

“Programele de internship pe care le organizăm sunt o oportunitate de învăţare nu doar pentru stagiari, dar şi pentru noi, mentorii. Am pregătit o curriculă ambiţioasă şi ne propunem ca 70% din durata cursului să fie implicare practică alături de echipa noastră, acolo unde internii vor contribui la realizarea proiectelor pentru clienţii noştri. Avem ce împărtăşi cu ei şi suntem gata să le oferim maxim suport în dezvoltarea lor.”

La ediția JUMP 2022, dezvoltată de OSY, s-au înscris 156 persoane. După o selecție riguroasă desfăşurată în 2 etape, au fost admişi cei 16 cursanți, studenţi care își fac studiile la una dintre universitățile din Moldova, dar şi tinere aflate în concediu de îngrijire a copilului, pasionate de IT.

Svetlana GRĂMADA,
participantă JUMP, ediţia a V-a:

“Participarea în JUMP este un eveniment motivaţional pentru mine atât din punct de vedere social, cât şi profesional. Organizatorii evenimentului ne-au prezentat și explicat toate etapele programului, astfel încât fiecare dintre participanţi să se simtă parte a familie Orange. Mă bucur mult că am primit şansa de a obține cunoştințe și experiență de la cei mai buni din domeniul IT, posibilitatea de a participa și contribui la dezvoltarea proiectelor reale, și nu în ultimul rând, de a câștiga încrederea echipei Orange pentru o colaborare ulterioară de lungă durată.”

Organizarea acestor programe de instruire vin să reconfirme angajamentul Orange Systems de a contribui continuu la dezvoltarea competenţelor digitale pe piaţa IT din Republica Moldova.

Orange Systems este hub-ul IT al Orange şi unul dintre cele mai mari hub-uri IT din ţară

Fiind rezident al parcului IT în care se regăsesc peste 600 de angajaţi, OSY îşi reconfirmă poziţia de al doilea angajator pe piaţa de tehnologii informaţionale din Moldova. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.