14.01.2019

Mania Marelui Șlem se întoarce pe Eurosport odată cu Australian Open

Între 14 și 27 ianuarie, starurile tenisului se luptă pentru primul Mare Șlem al anului.

Eurosport 1 și Eurosport 2 transmit cele mai tari meciuri de tenis de pe 16 terenuri de la Melbourne.

Eurosport 1 și Eurosport 2 vor transmite, în calitate HD, cele mai palpitante momente ale primului turneu de Mare Șlem al anului, în direct, în grila TV Acasă de la Orange. Începând de luni, 14 ianuarie, Australian Open aduce la start toate starurile tenisului mondial, cu Simona Halep în prim-plan alături de Serena Williams, campionii en-titre Caroline Wozniacki și Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Alexander Zverev.

Echipa Eurosport va analiza fiecare unghi al turneului cu ajutorul unor experți consacrați precum John McEnroe (Comisarul Tenisului), Boris Becker sau Patrick Mouratoglou. Mai mult, Mats Wilander și Barbara Schett vor continua să prezinte tradiționala emisiune Game, Schett și Mats, care va avea o nouă prezentare, cu ajutorul unui nou studio de realitate mixtă.

Emir Osmanbegovic, Eurosport SVP Sports Content & Production, a declarat: „Acoperirea Australian Open este masivă pe canalele Eurosport şi pe platformele noastre digitale. Vom dezvălui și un nou studio care va oferi experților noștri mai multă flexibilitate în a analiza momentele cheie și vom interacționa cu fanii din Europa mai mult ca oricând.”

John McEnroe s-a arătat entuziasmat de primul Mare Șlem al anului, spunând: „Abia aștept să lucrez cu Eurosport și în 2019. Sunt atât de multe puncte de interes în tenis încât mi-e greu să numesc unul singur. Va începe declinul lui Roger Federer? Îl vom vedea pe Alexander Zverev îndeplinindu-și potențialul? Va rămâne Novak Djokovic în forma de la finalul anului trecut? Va cuceri Serena Williams al 24-lea său Mare Șlem?”

McEnroe va prezenta alături de Becker și Wilander și o serie exclusivă de vodcast-uri numită Legendele Tenisului. „Se preconizează a fi unul dintre cei mai memorabili ani în tenis și abia aștept să-mi împărtășesc părerile cu milioanele de fani ai sportului din Europa,” a spus acesta.

Australian Open este în mod constant unul dintre cele mai populare evenimente în rândul fanilor Eurosport. 20,7 milioane de telespectatori au urmărit finala turneului din 2017 dintre Roger Federer și Rafael Nadal, în timp ce performanța Simonei Halep de a ajunge în finala din 2018 a făcut ca audiența să urce cu 70% în România în comparație cu anii anteriori.