04.10.2022

Ne Pasă - programul Orange pentru susținerea voluntariatului

Orange Moldova, în calitate de lider social responsabil pe piața TELCO din țară, de 12 ani dezvoltă programul intern de voluntariat Ne Pasă. Prin acest program, compania alături de voluntarii Orange, contribuie la dezvoltarea comunității, a incluziunii digitale și a educației ecologice a elevilor și profesorilor din țară.

De 12 ani, sub umbrela programului de voluntariat Ne Pasă, voluntarii Orange organizează training-uri de educație digitală și ecologică pentru elevi și profesori, se implică în proiectele sociale ale Fundației Orange Moldova și în cele de solidaritate realizate de Orange Moldova.

Olga SURUGIU, CEO Orange Moldova: „Prin programul de voluntariat Ne Pasă trăim experiențe de neegalat și contribuim la educarea tinerei generații și incluziunii sociale a acesteia. Apreciez foarte mult activitatea voluntarilor Orange și sunt mândră că în fiecare an peste 11% din angajații noștri participă la program. Încurajăm voluntariatul atât prin crearea posibilităților de implicare prin diverse proiecte, cât și prin oferirea unor beneficii. De exemplu, angajații noștri se bucură de zile suplimentare de concediu, pe care le folosesc pentru desfășurarea activității de voluntariat”.

La mai mult de un deceniu de la lansarea programului de voluntariat Ne Pasă:

  • Peste 8300 de elevi și profesori din școlile din toată țara au descoperit o lume digitală mai responsabilă, participând la 346 de training-uri privind educația digitală și ecologică.
  • În jur de 10 mii de copii din familii nevoiașe au avut ocazia să meargă pentru prima dată la operă, la balet, să admire creația artiștilor autohtoni în cadrul proiectelor culturale ale Fundației Orange și s-au bucurat de distracție în Orășelul de Crăciun Orange.
  • Peste 20% din angajații Orange s-au mobilizat pentru a sprijini refugiații din Ucraina. Voluntarii au distribuit pachete PrePay la frontieră și au oferit consultații și suport în magazinele Orange. De asemenea, voluntarii au ajutat la gestionarea fluxului de refugiați la Centrul de Triere de la MoldExpo, au transferat și primit în casele lor cetățeni ai Ucrainei.
  • A fost construit de la zero un program intern privind responsabilitatea față de mediu și resursele acestuia - Orange Green. În 2 ani de la fondare, voluntarii Orange au implementat peste 50 de activități de sustenabilitate și protecție a mediului.

Dacă vrei ca voluntarii Orange să ajungă și în școala ta, să contribuie la educația digitală și de mediu a copiilor, contactează-ne aici.

Mai multe informații despre programul Ne Pasă poți afla pe pagina de Voluntariat.

Versiunea Desktop