05.07.2022

Orange a fost desemnată cea mai performantă rețea din Moldova pentru a 10-a oară consecutiv

Orange Moldova își reconfirmă statutul de operator TELCO care deține rețeaua mobilă #1 în Moldova și oferă celor 2,6 milioane de clienți cele mai calitative servicii voce și Internet.

Cea de-a 10-a certificare a fost oferită în urma măsurărilor efectuate de experții de la Systemics PAB – unul dintre liderii internaționali în domeniul studiului calității rețelelor. Testele independente au fost făcute în lunile aprilie și mai 2022, în Chișinău, Bălți, Cahul, Orhei, Soroca, Ungheni, Căușeni, Comrat, Drochia, Edineț, Ialoveni, Vulcănești și drumurile naționale ce leagă aceste orașe.

Măsurările au durat aproape 90 de ore și au livrat peste 2700 de teste de servicii voce și peste 1600 de teste pentru fiecare dintre serviciile de date. În urma evaluărilor efectuate (apeluri voce, sesiuni de date, apeluri WhatsApp și VoLTE), rețeaua Orange a obținut cel mai mare punctaj istoric de până acum, în comparație cu alte rețele.

Cea mai mare viteză Download și cea mai bună experiență de navigare pe Web

Potrivit experților, Orange Moldova are cea mai performantă rețea 4G în ce privește viteza de descărcare și cel mai mare punctaj înregistrat pentru serviciile Data. La fel, testele au arătat că Orange oferă clienților săi cea mai bună experiență de navigare pe Web.

Evaluările curente au confirmat că Orange continuă să ofere cea mai bună calitate a vocii. Orange Moldova este unicul operator pe piață care deține tehnologia VoLTE (apel 4G), fapt ce permite apeluri cu un sunet mai clar și mai bogat. Tehnologia VoLTE asigură o viteză mai înaltă a conexiunii la o calitate impecabilă.

De asemenea, testele au confirmat că în comparație cu competitorii săi, Orange oferă cea mai bună calitate video (VMOS) și cel mai rapid timp de acces și redare video pe YouTube.

Orange Moldova – cea mai mare acoperire 4G

Măsurările experților de la Systemics-PAB au demonstrat că la nivel național, Orange Moldova este operatorul cu cea mai mare acoperire 4G. În anul 2022, acoperirea rețelei mobile 4G a ajuns la 99% din populația țării și 97% din teritoriul ei.

Orange investește anual în echipamente de ultimă generație atât pentru îmbunătățirea rețelei sale, cât și pentru extinderea acesteia. Totul, pentru ca utilizatorii Orange Moldova să se bucure de cea mai bună experiență de comunicare și navigare pe Internet, până și în cele mai greu-accesibile regiuni ale țării.

Systemics-PAB a realizat studiul la inițiativa Grupului Orange, care desfășoară anual mai multe evaluări pentru a le oferi clienților săi experiențe de comunicare incomparabile. Mai multe detalii privind măsurările Systemics-Pab, pot fi găsite aici.

Spune-ne unde crezi că rețeaua Orange Moldova ar putea fi îmbunătățită, folosind Formularul de feedback.

Versiunea Desktop