20.03.2023

Orange a înregistrat cea mai bună performanță a Internetului fix în Moldova în 2022, conform măsurătorilor nPerf

Orange Moldova a înregistrat cel mai bun scor în ce privește viteza de descărcare (Download), viteza de încărcare (Upload) și latența (latency), atât în rețeaua de Internet fix prin cablu coaxial, cât și în cea de Fibră optică, în comparație cu alți 4 operatori din țară.

Datele se conțin în raportul pentru 2022 Barometrul Conexiunilor Fixe la Internet în Moldova al companiei internaționale nPerf, specializată în testarea geo-localizată a performanței rețelelor de Internet fix și mobil și a aplicațiilor online în peste 200 de țări.

Studiul se bazează pe rezultatele testelor de viteză efectuate în fiecare lună, pe parcursul anului trecut, de către utilizatorii din Moldova pe nPerf.com și platformele partenere și reflectă experiența reală a publicului cu diferite rețele de Internet fix. Potrivit raportului, au fost validate 26.741 de teste de viteză, iar Orange este campion în ce privește Internetul fix din Moldova. Deși toți operatorii oferă viteze mari, Orange s-a clasat pe locul 1, inclusiv având cea mai mică latență, un parametru extrem de important pentru jocuri online și video streaming.

Clasamentul testelor efectuate din rețeaua de Fibră optică au arătat aceleași tendințe – Orange are cel mai mare scor la toate cele 3 categorii: cea mai mare viteză reală de descărcare, cea mai mare viteză reală de încărcare și cea mai mică latență.

Rezultatele nPerf SpeedTest Barometer, împreună cu cele 10 premii consecutive pentru „Cea mai bună rețea mobilă”, obținute în rezultatul măsurărilor Systemics-PAB, confirmă angajamentul Orange Moldova de a investi permanent pentru a oferi clienților noștri cea mai bună conectivitate.

Vezi aici raportul complet nPerf SpeedTest Barometer

Versiunea Desktop