18.02.2021

Orange a obținut a 8-a distincție Top Employer, ca fiind una dintre cele mai bune companii pentru care să lucrezi în Moldova

Compania Orange este unica firmă de telecomunicații din Moldova care reușește să obțină certificarea internațională „Top Employer”.

Distincțiile Top Employer Moldova 2021 și Top Employer Europe 2021 i-au fost conferite companiei Orange Moldova, pentru al 8-lea an consecutiv, de către Institutul Independent Top Employers din Amsterdam. În același timp, Grupul Orange a primit statutul Top Employers Global pentru al 6-lea an consecutiv.

Certificarea internațională Top Employer vine să recunoască eforturile companiilor de a asigura un mediu excelent de muncă și oportunități de dezvoltare pentru angajați. Astfel, sunt evaluate practicile în domeniul resurselor umane, printre care cultura organizațională, procedurile de recrutare și integrare a noilor angajați, instruirea și dezvoltarea, managementul talentelor, dezvoltarea leadershipului și a carierei, precum și politica de remunerare și beneficiile acordate angajaților.

Elvira Neamțu, Director Resurse Umane Orange Moldova: „Certificarea Top Employer este o dovadă a faptului că politicile şi practicile noastre în domeniul resurselor umane se raportează la standardele europene şi mondiale din domeniu. Vom continua să fim în permanent dialog, pentru a asculta, a promova şi integra practicile de top în compania noastră. Distincţia conferită este o recunoaştere a efortului şi a contribuției fiecărui angajat, în special în anul în care am demonstrat și o imensă capacitate de adaptare”.

Evaluarea Top Employer din acest an a luat în considerare și capacitatea Orange de a avea grijă de angajații săi în condițiile de pandemie. Astfel, la Orange Moldova majoritatea funcțiilor au fost transferate în regim de lucru de acasă, angajații fiind asigurați cu tot echipamentul necesar, iar cei din prima linie și cei care asigură serviciile vitale – cu mijloace speciale de protecție. Toate locurile de muncă au fost păstrate, iar salariile achitate la timp, chiar și pentru cei care nu au avut posibilitatea de a-și face munca. Mai mult, a continuat procesul de recrutare și angajare, funcții vacante fiind disponibile continuu, pe tot parcursul anului.

Pentru susținerea angajaților a fost lansată versiunea online a programului de Wellbeing, au continuat online trainingurile de dezvoltare profesională, a fost lansat programul Orange Green, iar toate oficiile Orange au fost adaptate la cerințele de securitate în sănătate.

Orange este una dintre cele patru companii din Moldova și singura din domeniul telecomunicațiilor din țara noastră care deține certificarea Top Employer.