16.11.2023

Orange Business a reunit comunitatea IT de afaceri la Cyber Security Week 2023

Orange Business, alături de Fortinet, lider global al soluțiilor și serviciilor de securitate cibernetică, a găzduit Cyber Security Week 2023 – un eveniment de referință în domeniul securității cibernetice

Cyber Security Week s-a desfășurat în perioada 7-10 noiembrie și a adus împreună reprezentanți ai comunității de business din Moldova, directori și proprietari de afaceri, experți IT Security și digitalizare. Evenimentul a inclus o serie de cursuri gratuite și laboratoare practice dedicate securității informaționale, susținute de experții Fortinet, cu sprijinul Orange Business.

Sergiu POSTICĂ, Strategy, Business Development & Regulatory Affairs Director, Orange Moldova: Securitatea cibernetică este esențială pentru o societate digitală sigură. Iată de ce, Orange investește cu prioritate în dezvoltarea infrastructurii critice a țării, a sistemelor moderne, creșterii rezilienței și securității cibernetice în perimetrul activităților sale.”

Robert GUȚULEAC, Director NetSafe, distribuitor Fortinet: „Suprafața de atac cibernetic în 2023 a crescut exponențial față de 2022. Putem constata chiar o dublare a volumului atacurilor. În acest context, împreună cu Orange Business, asigurăm clienții noștri cu cele mai calitative soluții și excelența deservirii.”

Participanții la eveniment au reușit să descopere soluții și servicii inovatoare în domeniul securității cibernetice, trenduri și expertize, noile generații Firewall, FortiGate și cele mai bune practici în domeniul securității rețelelor, evoluția accesului securizat ZTNA, explorarea implementărilor de succes ale SD-WAN și scenarii practice.

Andrei PREAȘCA, B2B Sales Director, Orange Moldova: „Într-o lume în continuă schimbare, transformarea cibernetică a afacerilor devine imperativă. Cu o experiență internațională în spate, fiind parte a Grupului Orange, Orange Business Moldova alături de partenerii săi, oferă soluții inovative, de ultimă generație, care răspund necesităților individuale ale clienților.”

Ion COZMA, Solutions Expert Engineer, Orange Moldova: „Atacurile cibernetice se află pe un trend ascendent, inclusiv în Republica Moldova, iar companiile au nevoie de servicii și soluții prin care să facă pasul către o apărare cibernetică proactivă, pentru a fi protejate mai bine împotriva acestor amenințări. Având un portofoliu de soluții inovatoare, putem să răspundem la toate schimbările sau provocările de securitate cu care se confruntă clienții.”

Pe parcursul celor 4 zile, participanții au avut ocazia să se conecteze direct cu experții din industrie și să înțeleagă mai bine amenințările cibernetice actuale și soluțiile inovatoare pentru protejarea afacerilor. Cyber Security Week 2023 a reprezentat astfel un pas important în consolidarea conștientizării și pregătirii în fața amenințărilor cibernetice în continuă evoluție.

Orange Business este alegerea #1 a companiilor mari și a business-ului mic și mijlociu pentru servicii de digitalizare și soluții ICT. Orange Business oferă o infrastructură avansată și tehnologii de ultimă generație pentru implementarea mai multor soluții inovative de eficientizare a business-ului.

Mai multe informații despre soluțiile Orange Business, pot fi găsite pe www.orange.md/business