11.10.2022

Orange, în premieră pentru Moldova, asigură mobilitatea internațională a studenților TIC

Orange Moldova și Orange Systems, s-au alăturat programului de mobilitate academică internațională și formare profesională pentru studenții TIC din Moldova – Digi Talents.

Prin susținerea programului Digi Talents, Orange Moldova își reconfirmă statutul de angajator care investește continuu în educația tinerilor. Orange încurajează internship-ul internațional și de studiu al studenților cu profil IT în companii precum Orange Slovacia și le oferă șansa de angajare în echipa hub-ului IT, Orange Systems.

Timp de 3 luni, doi studenți ai Universității Tehnice a Moldovei, Ilinca OSIPOV și Alexandr BOICO, participă la un internship gratuit în cadrul companiei Orange Slovacia. În această perioadă, internii au posibilitatea să acumuleze cunoștințe noi despre domeniile Data Science și Inteligență Artificială și să aplice cele învățate împreună cu echipa de experți din Slovacia. La revenirea în țară, cei doi stagiari vor deveni parte a echipei Orange Moldova, iar în paralel își vor continua studiile la UTM.

Sergiu PLĂCINTĂ, Director Orange Systems: „Parteneriatul cu Digi Talents este una dintre inițiativele Orange Moldova prin care investim în educația tinerilor din țara noastră. Oportunitățile de învățare peste hotare sunt foarte atractive și utile pentru tânăra generație, profesionalismul căreia este foarte important pentru noi, comunitatea de afaceri, dar și pentru dezvoltarea țării în general. La întoarcerea în Moldova, cu un bagaj de cunoștințe acumulate, le oferim posibilitatea de a-și demonstra abilitățile în practică, în proiecte reale și inovative.”

Orange susține transferul de cunoștințe și expertiză europeană în Moldova

Orange Moldova și-a manifestat deschiderea de a oferi oportunități de angajare pentru alți 8 participanți ai programului de mobilitate internațională, la revenire în țară. În acest mod, tinerele talente vor avea posibilitatea să-și dezvolte competențele întru-un mediu stimulativ, să aplice cele învățate în cadrul unei echipe mari și cu proiecte inovative și să rămână să muncească acasă, participând direct la bunăstarea economică a țării.

Ilinca OSIPOV, participantă în programul Digi Talents: „Despre Digi Talents am aflat de la colegii mei din Orange Moldova când am participat la un internship organizat de companie. Sunt foarte entuziasmată de program și de echipa Orange Slovacia. Aici colaborez și învăț de la adevărați profesioniști în domeniu. Fiind la moment studentă, acest stagiu internațional o să mă ajute să îmi dezvolt colosal cunoștințele practice și, desigur, să le completez pe cele teoretice.”

Participanții proiectului Digi Talents sunt selectați în bază de concurs. Programul prevede trei etape: incubator de instruire, formare specializată și incubator de talente. Digi Talents va dura până în februarie 2024 și este menit să contribuie la realizarea obiectivelor de pe Agenda UE privind migrația, prin stabilirea unui program de mobilitate a forței de muncă, fiind implementat de către Agenția de Dezvoltare și Mobilitate în cooperare cu Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și Coaliția Digitală Slovacă.


Versiunea Desktop