01.11.2022

Orange Moldova - companie prietenoasă familiei

Orange Moldova promovează echilibrul între viața profesională și cea personală și oferă angajaților un portofoliu generos de beneficii sociale. De asemenea, Orange Moldova deține și certificarea Standardului European și Internațional în Egalitate de Gen (GEEIS) și își reconfirmă cu succes certificarea la fiecare 4 ani. Acest fapt demonstrează că Orange are un angajament puternic și eficient pentru realizarea egalității de gen la locul de muncă.

În calitate de angajator prietenos familiei, Orange și hub-ul său IT, Orange Systems, implementează activ politici și practici prietenoase angajaților, care contribuie la îmbinarea aspirațiilor profesionale cu cele de familie.

Astfel, fiecare membru al echipei, cât și familiile acestora se bucură de beneficii, cum ar fi: suport lunar pentru fiecare copil, asigurare medicală privată, tichete de masă, credit ipotecar la condiții avantajoase, orar de lucru flexibil, zile suplimentare de concediu pentru a petrece cât mai multe clipe frumoase alături de cei dragi etc.

Orange Moldova își reconfirmă statutul de operator social-responsabil #1 față de angajații săi

Mamele și tații cu copii mici, angajați ai Orange și Orange Systems, pot îngriji de bebeluși și copii în spațiile pentru igienă amenajate în cele trei sedii ale companiei. Spațiile dedicate angajaților cu copii mici includ o zonă de igienă cu masă pentru înfășat bebeluși și o zonă comodă destinată alăptării, dotată cu scaun și protecție mobilă.

Inițiativa a fost realizată de Orange Moldova în baza parteneriatului cu Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), Agenția Austriacă de Dezvoltare, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în cadrul unui program de extindere a oportunităților pentru părinți în sectorul privat. 

Olga SURUGIU, CEO Orange Moldova: „La Orange ne dorim să avem angajați motivați și familii fericite. Reconfirmăm atașamentul nostru față de valorile familiei și oferim echipei beneficii sociale și implementăm politici pentru a putea îmbina viața de familie cu munca. Transformarea locurilor de muncă în unele prietenoase familiei, utilizând experiența internațională, aduce plus valoare atât companiei, ca angajator, cât și angajaților. Aceste inițiative asigură confortul psihologic al mamelor și taților cu copii mici în timpul zilei de muncă și contribuie la sporirea productivității și creșterii afacerii”.

Nigina ABASZADA, Reprezentanta Rezidentă UNFPA Moldova: „Orange Moldova este una dintre companiile campioane care inspiră prin abordarea inovativă în crearea condițiilor prietenoase familiei la locul de muncă, fiind și un exemplu de investiție durabilă în sectorul privat. Prin implementarea politicilor și practicilor de sprijinire a responsabilităților neremunerate de îngrijire ale tuturor angajaților, sectorul privat susține femeile în realizarea aspirațiilor lor în carieră, iar în cazul bărbaților exercitarea responsabilităților paternale printr-un angajament mai puternic în îngrijirea copiilor”.

Orange extinde continuu inițiativele prietenoase familiei la locul de muncă

În acest an compania a lansat și Clubul taților. Aici, alături de un psiholog, angajații cunosc mai multe despre creșterea, dezvoltarea și educarea copilului la diferite vârste, despre paternitate și partajarea egală a treburilor casnice și a celor de îngrijire a copiilor.

Despre Orange Moldova:

Orange Moldova este parte din Grupul Orange, unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din lume, cu peste 271 milioane de clienți pe cinci continente.

Orange este operatorul mobil #1 din Moldova care oferă servicii voce și date mobile, Internet prin fibră și servicii TV, toate sub același brand. Actualmente, peste 2,6 milioane de clienți sunt conectați la rețeaua și serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 1300 de angajați. Orange Moldova deține cea mai extinsă și performantă rețea 3G+ și 4G, dar și 2 premiere mondiale: HD Voice și HD Voice International. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări.

Recunoscut drept un lider în inovații, Orange deține unul dintre cele mai mari hub-uri IT din țară – Orange Systems, care este al doilea angajator pe piața de tehnologii informaționale din Moldova. În 2019, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Engage 2025, care este ghidat de responsabilitatea socială și de mediu.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.md

Versiunea Desktop