22.06.2023

Orange Moldova a desemnat finaliștii programului de internship JUMP

22 de tineri dornici de a-și dezvolta competențele digitale au absolvit programul de studiu JUMP, organizat gratuit de Orange Moldova și hub-ul său IT, Orange Systems.

Cea de-a VII-a ediție a programului JUMP s-a desfășurat în perioada martie-iunie în cadrul Orange. Astfel, timp de 4 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, cursanții au lucrat la proiecte reale în cadrul Orange Systems și Orange Moldova, dezvoltându-și abilitățile în domeniile Front-End, Software Testing, ChatBot Business Analysis, Vânzări B2B și Loializare şi Retenţie Clienţi.

Pe toată perioada programului de internship, participanţii s-au bucurat de suportul mentorilor din cadrul companiei, acces nelimitat la platformele online şi au savurat din cultura familiei Orange. Mai mult ca atât, toți participanții au fost recompensați și cu o bursă lunară.       

Elena DONICI, coordonatoarea programului JUMP, Orange Systems: „JUMP este pista de lansare pentru toţi cei care își doresc o schimbare în carieră, iar în această ediţie am reuşit să extindem oportunităţile pentru tineri şi am oferit 5 domenii profesionale diferite, atât din ramurile IT, cât şi non-IT. M-am bucurat să văd evoluţia celor 22 de participanţi de la un grup de tineri, la o echipă, gata să se susţină reciproc şi să colaboreze în procesul de studiu. Au învăţat de la cei mai buni experţi din echipa Orange, iar acesta este unul dintre ingredientele de bază pentru succesul lor şi al programului JUMP. Le doresc mult succes în realizarea viselor profesionale.”

Pentru ediția curentă, s-au înscris peste 400 de persoane pentru a beneficia de oportunitățile programului de internship. La final de curs, toţi cei 22 de participanţi admiși au absolvit programul cu succes, au susţinut testul final și beneficiază de un certificat de absolvire care atestă participarea la stagiul de internship JUMP. Ulterior, cei mai buni stagiari vor reuși să obțină un loc de muncă la Orange Systems și Orange Moldova.

Dorina MARTALOG, absolventă JUMP, domeniul Loializare şi Retenţie Clienţi: „Mulţumesc companiei Orange Moldova pentru posibilitatea de a trăi viaţa de după cortină. Să ştiţi că este mult mai interesantă decât m-am aşteptat, am întâlnit mentori experimentați şi o echipă dornică să ajute oricând. Un mare mulţumesc colegilor din echipa Loializare şi Retenţie Clienţi, care m-au însoțit în dezvoltarea mea pe parcursul acestor 3 luni.”

Maria SECU, participantă JUMP, domeniul Software Testing: JUMP a fost ca o mână întinsă către mine, deoarece oferă suport persoanelor care migrează din alte domenii spre IT. Aici am învăţat la modul practic cum e să faci Quality Assurance pentru aplicaţii şi produsele software şi mi-a dat oportunitatea să înţeleg domeniul, unde îmi doresc să profesez în viitor.”

Organizarea programului de instruire JUMP, reconfirmă angajamentul Orange Systems și Orange Moldova de a contribui continuu la dezvoltarea competenţelor digitale pe piaţa IT locală. De asemenea, prin desfășurarea acestui curs, hub-ul IT al Orange Moldova își reconfirmă poziţia de al doilea angajator pe piaţa de tehnologii informaţionale din Moldova.

JUMP acum şi începe-ți cariera la Orange

Te aşteptăm și pe tine să aplici la programele Orange de internship pentru a reuşi să acumulezi noi cunoștințe în domenii inovative. Pregăteşte-ți din timp CV-ul şi scrisoarea de intenţie și expediaz-o la adresa jump@orange.md . Urmărește pagina www.orange.md pentru a nu rata următoarea perioada de aplicare.


Despre Orange Systems

Orange Systems este hub-ul IT al Orange şi unul dintre cele mai mari hub-uri IT din ţară. Fiind rezident al parcului IT în care se regăsesc peste 700 de angajaţi, Orange Systems îşi reconfirmă poziţia de al doilea angajator pe piaţa de tehnologii informaţionale din Moldova. Mai mult de 70 la sută dintre specialişti prestează servicii de IT nearshoring pentru parteneri externi, în următoarele domenii: software development, testarea şi asigurarea calităţii, controlul şi managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence şi big data. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.