25.07.2023

Orange — rețeaua #1 în Moldova

Orange Moldova deține rețeaua mobilă #1, cu cele mai calitative servicii voce și data din țară.

Pentru a 11-cea oară consecutiv, Orange a fost desemnată cea mai bună rețea de telefonie mobilă și Internet din țară. Orange Moldova deservește peste 2 milioane 600 mii de clienți și oferă servicii voce și Internet mobil, televiziune și Internet fix, conexiune 100% Fibră, cu super viteză de până la 1 Gbps.

Performanțele Orange Moldova au fost confirmate în urma măsurărilor efectuate de experții Commsquare – unul dintre liderii internaționali în domeniul studiului calității rețelelor. Testele independente au fost făcute în luna mai 2023 și au durat mai mult de 90 de ore.

În timpul măsurărilor, a fost parcursă o distanță totală de aproximativ 2.800 km prin orașele mari și mici din țară, precum și pe drumurile naționale ce leagă aceste localități, fiind efectuate peste 2.500 de apeluri vocale pe fiecare rețea și peste 20.500 de teste de date pe rețea. Rezultatele obținute confirmă calitatea superioară a rețelei Orange, comparativ cu cele ale altor operatori.

Cea mai mare viteză Download și cea mai bună experiență de navigare pe Web

Potrivit experților, Orange Moldova deține cea mai performantă rețea 4G în ce privește viteza de descărcare și cel mai mare punctaj înregistrat pentru serviciile Data. La fel, testele au arătat că Orange este operatorul cu cea mai mare acoperire 4G și oferă clienților săi cea mai bună experiență de navigare pe Web. Acoperirea rețelei mobile 4G a ajuns în anul 2023 la 99 % din populația țării și 97% din teritoriul ei.

Rețeaua Orange – cea mai performantă din țară

Evaluările curente au reconfirmat că Orange continuă să ofere cea mai bună calitate a vocii. Orange Moldova este unicul operator pe piață care deține tehnologia VoLTE (Apel 4G+), fapt ce permite apeluri cu un sunet mai clar și mai bogat. Tehnologia VoLTE asigură o viteză mai înaltă a conexiunii la o calitate impecabilă.

Orange investește anual în echipamente de ultimă generație, atât pentru îmbunătățirea rețelei sale, cât și pentru extinderea acesteia. Totul, pentru ca utilizatorii Orange Moldova să se bucure de cea mai bună experiență de comunicare și navigare pe Internet, până și în cele mai greu-accesibile regiuni ale țării.

Testarea periodică a rețelelor mobile joacă un rol vital în menținerea celor mai înalte standarde de calitate a serviciilor de telecomunicații și experiența clienților, atunci când utilizează rețeaua Orange. De asemenea, măsurările permit evaluarea situației de pe piață și reprezintă unul dintre instrumentele de stimulare a competitivității.

Mai multe detalii despre rezultatele Commsquare, pot fi găsite aici.

Spune-ne unde crezi că rețeaua Orange Moldova ar putea fi îmbunătățită, folosind Formularul de feedback.

Despre Orange Moldova:

Orange Moldova este parte din Grupul Orange, unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din lume, cu peste 288 milioane de clienți în 26 de țări.

Orange este operatorul mobil #1 din Moldova care oferă servicii voce și date mobile, Internet prin fibră și servicii TV, toate sub același brand. Actualmente peste 2,6 milioane de clienți sunt conectați la rețeaua și serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 1450 de angajați. Orange Moldova deține cea mai extinsă și performantă rețea 3G+ și 4G, dar și 2 premiere mondiale: HD Voice și HD Voice International. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări.

Recunoscut drept un lider în inovații, Orange deține unul dintre cele mai mari hub-uri IT din țară – Orange Systems, care este al doilea angajator pe piața de tehnologii informaționale din Moldova. În mai 2023, compania a inaugurat Orange Digital Center, un hub de învățare pe parcursul vieții, unde fiecare poate dobândi competențele digitale și antreprenoriale necesare unui viitor tehnologizat.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.md.