28.10.2022

Orange – solidară cu Moldova în depășirea crizei energetice

  • Orange Moldova reduce consumul de energie electrică prin măsuri de eficiență energetică.
  • Orange Moldova vine cu un plan amplu de economisire a energiei pentru iarna 2022/2023.
  • Orange va lansa o campanie de informare și solidarizare pentru clienți în vederea consumului responsabil de energie electrică şi termică.

Orange se solidarizează cu efortul comun de a depăși criza energetică și sprijină obiectivele de reducere a consumului de energie electrică și termică în Moldova.

Orange Moldova a implementat un șir de măsuri concrete în vederea eficientizării consumului de energie electrică și termică pentru a răspunde provocărilor cauzate de criza actuală:

  • Am deconectat iluminatul vitrinelor magazinelor, precum și iluminatul publicitar și iluminatul extern.
  • Am deconectat și optimizat folosirea unor echipamente tehnice printre care televizoare, imprimante și altele.
  • Am eficientizat utilizarea spațiilor pentru oficiile Orange Moldova, cât şi consumul de energie electrică în oficii, iar temperatura din încăperi este setată la 19°C.
  • Am operat lucrări de optimizare a consumului energiei electrice de către rețeaua Orange.
  • Acțiuni similare sunt aplicate şi pe parcursul orelor de muncă.

De asemenea, un pas important în optimizarea energetică este și implementarea de către Orange a proiectului inovativ de eficiență energetică prin instalarea a 12 panouri solare fotovoltaice în două localități din țară. În prima zi de funcționare a panourilor solare la site-ul Giurgiulești s-au economisit 15% de energie.

Pentru a face apel la solidaritate către toți clienții Orange, vom lansa campania SMS „Fii solidar cu Moldova, consumă responsabil”, prin care ne propunem să atenționăm clienții noștri asupra faptului că fiecare dintre noi poate contribui la depășirea crizei energetice prin care trecem. Aceasta va crește gradul de conștientizare cu privire la acțiunile individuale, cum ar fi oprirea echipamentelor de Internet şi TV de acasă, atunci când nu sunt utilizate. 

Economisirea energiei ține de noi toți și fiecare gest contează

Olga SURUGIU, CEO Orange Moldova: „Într-un context geopolitic și economic incert, împărtășim preocupările Guvernului și am dezvoltat un plan concret pentru a sprijini inițiativa națională de economisire a energiei. Vom reduce consumul de energie, fără a afecta conectivitatea oferită clienților. Dar trebuie să subliniez că rețelele sunt cruciale pentru o societate eficientă. Vom continua să aplicăm măsuri de eficientizare a consumului de energie electrică şi termică pentru a fi alături de clienții noștri şi a depăși această perioadă dificilă”.