03.09.2021

Orange Systems - partener fidel al primului program de educație antreprenorială din Moldova, Upcelerator

30 de tinere şi tineri, participanţi ai celei de-a treia ediţii a acceleratorului de afaceri Upcelerator, şi-au prezentat conceptele de startup-uri în cadrul evenimentului de absolvire, Demo Day.

Timp de patru luni, peste 30 de experți din domenii importante pentru etapa incipientă a unui startup, cum ar fi marketing sau vânzări, au ajutat fondatorii să-şi transforme ideea într-o afacere tehnologică cu potențial global.

Aliona Rotaru, Directoare Executivă Dreamups:
„Felicităm fondatoarele și fondatorii din această ediție a programului. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să lucrăm pentru misiunea noastră, cea de a crea startup-uri tehnologice.”

Manuela Căpăţînă, Head of Business Sales Division, Orange Moldova:
“Prin sponsorizarea proiectelor Dreamups, reconfirmăm disponibilitatea de a ajuta la educarea unor tineri ambiţiosi, inventivi, ingenioşi, care să aibă potenţial de a lansa afaceri globale, dar şi să devină angajaţi în companii de TOP. Antreprenoriatul tehnologic rămâne o prioritate pentru Orange şi pentru următorii ani, fiind un pilon important al strategiei de CSR, Engage2025.”

Vasile Granaci, Angel Investor, Technology Leader, Ml&AI:
“Sunt foarte încântat că astfel de programe sunt dezvoltate în Republica Moldova. Cred, cu adevărat, că avem un mare potențial când vine vorba despre oameni şi că acest atu trebuie valorificat la justa valoare.”

Printre echipele startup-urilor care au absolvit acceleratorul de idei Upcelerator, ediţia 2021 sunt:

#PASANA - platformă online de educație financiară. Fondatoare - Ana Pascaru.

#watznow – locul unde oamenii pot să împartă online momentele pe care le trăiesc aici şi acum, astfel încât ele să poată fi descoperite, vizualizate și discutate în timp real de cei interesaţi de subiect. Fondatori - Adrian Troșin, Victor Lagos, Yuliana Matveichenko, Artiom Ceban.

#Garderobbo – marketplace pentru cei ce vor să cumpere sau să vândă haine de mâna a doua, un procent din vânzare fiind donat organizațiilor de caritate. Fondatoare - Ana Dodi.

#MentorsHub - platformă de networking care să ajute creatorii de conținut în elaborarea materialelor, vânzarea cursurilor, dar și creșterea calității de livrare a informației. Fondatori - Vadim Casap și Dorin Pușcașu

Orange continuă să facă cele mai mari investiții în domeniul educației tinerii generații

Prin parteneriatul cu Dreamups, Orange susţine actualii şi viitorii tineri antreprenori şi ecosistemul de startupuri din Moldova pentru al şaselea an consecutiv. Promovarea programelor de educație antreprenorială contribuie la dezvoltarea talentului și abilitățile antreprenorilor aflaţi la început de cale şi îi ajută să învețe cum să găsească o idee de business și cum să construiască o afacere de la zero.

Orange Systems este hub-ul IT al Orange şi unul dintre cele mai mari hub-uri IT din ţară

Fiind rezident al parcului IT, în care se regăsesc peste 600 de angajaţi, OSY îşi reconfirmă poziţia de al doilea angajator pe piaţa de tehnologii informaţionale din Moldova. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.

Versiunea Desktop