05.04.2023

Orange Systems Academy: prima promoție de absolvenți ai cursului de Robotizare Automatizată a Proceselor

20 de tineri au absolvit programul de instruire în domeniul Robotizării Automatizate a Proceselor, desfășurat de Orange Systems Academy și sunt gata să se alăture familiei Orange Systems în calitate de RPA Business Analyst sau RPA Developer.

Pe parcursul a 4 luni, participanții primului curs de Robotizare Automatizată a Proceselor (RPA), organizat pe piața locală de Orange Systems, au avut ocazia să descopere ce înseamnă RPA și să facă cunoștință cu instrumentele necesare pentru a spori calitatea și eficiența proceselor de business prin intermediul automatizării robotizate.

Cursul de RPA s-a desfășurat în perioada decembrie 2022 – martie 2023 la Orange {kITchen}, în format hibrid și a cuprins 96 de ore de curs. Pe toată perioada programului, participanții au beneficiat de suportul mentorilor de la Orange Systems, hub-ul IT al Orange Moldova, au avut acces nelimitat la platformele online și au gustat din cultura familiei Orange.

Egor ȘEBARȘOV, mentor Orange Systems Academy:„Am participat în calitate de mentor la prima ediție a programului RPA și a fost o experiență unică să conduc un stream non-Development. Toți studenții mei s-au implicat asiduu în procesul de studiu și practică, au demonstrat perseverență și agilitate, adaptându-se la un domeniu IT complet necunoscut și demonstrând rezultate excelente. Voi fi mândru să facem echipă comună la Orange Systems după absolvirea cursului.”

Datorită metodologiei „instruire pe bază de proiect”, participanții au avut posibilitatea să învețe ce înseamnă RPA, nu doar în teorie, dar au și dezvoltat proiecte reale alături de experții Orange Systems. Toate proiectele au fost prezentate la ceremonia de absolvire a RPA Academy organizată pe 4 aprilie la Orange {kITchen}.

Andriana CODREANU, participantă RPA Academy: „Robotizarea Automatizată a Proceselor are un potențial enorm de dezvoltare și implementare atât pe piața națională, cât și pe cea internațională și sunt mândră că am avut posibilitatea să fiu parte a cursului de RPA organizat de Orange Systems Academy. Sunt extrem de recunoscătoare mentorilor care ne-au făcut să îndrăgim domeniul și să ne dorim o carieră în sfera RPA. Cursul m-a ajutat să-mi îmbogățesc bagajul de cunoștințe și chiar să transpun cele învățate în activitatea academică la universitate, reușind să obțin o bursă de studii.”

Orange Systems Academy este umbrela programelor de instruire pe diferite domenii IT care are la bază metodologia „instruire pe bază de proiect” și este organizat gratuit de Orange Systems, începând cu anul 2018.

Misiunea Orange Systems Academy este de a dezvolta competențele și pregătirea profesională a tinerilor în domeniul tehnologiilor informaționale, care să suplinească rândurile specialiștilor în acest domeniu, pentru a face față provocărilor pieței muncii din Moldova.

Despre Orange Systems

Orange Systems este hub-ul IT al Orange și unul dintre cele mai mari hub-uri IT din țară. Fiind rezident al parcului IT în care se regăsesc peste 600 de angajați, Orange Systems își reconfirmă poziția de al doilea angajator pe piața de tehnologii informaționale din Moldova. Mai mult de 50 la sută dintre specialiști prestează servicii de IT nearshoring pentru parteneri externi, în următoarele domenii: software development, testarea și asigurarea calității, controlul și managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence și big data. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.