08.08.2022

Orange Systems oferă noi oportunități de internship în cadrul programului JUMP

Orange Systems, hub-ul IT al Orange Moldova, lansează cea de-a VI-a ediție a programului de stagiu JUMP, la care vor participa 19 tineri pasionați de domeniul IT.

Scopul programului JUMP este de a dezvolta competențe teoretice și practice în domeniul asigurării calității produselor software și de a pregăti participanții pentru oportunitățile de a obține un job pe rol de Junior Quality Assurance la Orange Systems.

Timp de 3 luni, în cadrul programului de internship, stagiarii vor primi responsabilități reale și vor beneficia de suportul mentorilor de la Orange Systems. Rolul mentorilor este de a explica sarcinile ce le revin tinerilor din segmentul QA, dar mai ales de a-i ghida spre a-și înțelege mai bine potențialul și talentul.

De asemenea, participanții se vor bucura de acces nelimitat la resursele de învățare pe platformele online, vor gusta din cultura corporativă Orange și din modul de lucru din cadrul hub-ului IT.

Elena DONICI, JUMP Project Coordinator:

“Suntem bucuroși că un nou grup de JUMP-eri a pășit pragul Orange kITchen și sunt gata să învețe rețetele testării manuale de la experții Orange Systems. Am cunoscut tineri pasionați de lumea IT și motivați să-și realizeze obiectivele de carieră în echipa noastră. Pe parcursul celor 3 luni, tinerii vor beneficia de oportunități de dezvoltare a întregului potențial prin intermediul trainingurilor de hard și soft skills, prin activități de mentorat și lucru la proiecte reale. Peste 70% dintre participanții edițiilor precedente au reușit să se alăture echipei Orange Systems până la finalul programului, ceea ce confirmă valoarea și calitatea acestui curs”.

La program s-au înscris 150 de persoane, iar în rezultatul celor 2 etape de concurs, testul de cunoștințe și interviul, cei mai buni 19 participanți au fost acceptați.

Diana HOROMNEAC, Intern JUMP:

“Noua experiență în cadrul JUMP îmi oferă posibilitatea de a testa un job real, o gamă largă de experiențe pozitive, iar ca perspectivă, facilitează integrarea mea pe piața muncii. Aici am cunoscut mulți oameni pozitivi, deschiși spre comunicare, dar și un mediu profesionist”.

Programul de internship JUMP se desfășoară în perioada iulie-octombrie 2022. La finele stagiului, internii JUMP au șansa de a se alătura echipei Orange Systems și să-și continue parcursul carierei în domeniul QA.

Organizarea programului de instruire JUMP reconfirmă angajamentul Orange Systems de a contribui continuu la dezvoltarea competențelor digitale pe piața IT locală. De asemenea, prin acest curs OSY își reconfirmă poziția de al doilea angajator pe piața de tehnologii informaționale din Moldova. La absolvirea programului din ediția de primăvară, 73% dintre stagiarii JUMP au reușit să obțină un loc de muncă la Orange Systems.