17.03.2023

Orange Systems susține Startup Moldova Summit 2023 - cel mai mare eveniment dedicat startup-urilor tehnologice din țară

Orange Systems susţine ecosistemul de startup-uri din Moldova și se alătură în calitate de Partener al Startup Moldova Summit 2023. Astfel, hub-ul IT al Orange, continuă să facă cele mai mari investiții în domeniul educației tinerii generații și ajută actualii şi viitorii antreprenori să valorifice tehnologia și inovația digitală în afaceri.

Cel mai important eveniment dedicat companiilor tehnologice și inovațiilor - Startup Moldova Summit 2023 - este organizat de Fundația Startup Moldova și adună astăzi, 17 martie, la Tekwill, peste 350 de participanți. Dintre aceștia fac parte membri a 50 de startup-uri din ţară, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, investitori internaționali și actori din comunitate.

Summit-ul cuprinde o serie de discursuri și dezbateri interactive care abordează inovațiile în afaceri, atragerea de investiții, dezvoltarea produselor tehnologice și programele de accelerare accesibile în Republica Moldova. De asemenea, evenimentul include o serie de prezentări ale celor mai promițătoare startup-uri locale și o sesiune de activităţi de networking pentru a încuraja colaborarea între participanți.


Sergiu PLĂCINTĂ, Director Orange Systems: „Prin susținerea Startup Moldova Summit, Orange Systems contribuie la coeziunea comunității de startup-uri și la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Republica Moldova. A vem o comunitate cu spirit antreprenorial foarte dezvoltat și gata să învețe cum să construiască afacerile proprii, iar summit-ul e locul potrivit unde pot s ă valorifice tehnologia și inovația digitală, dar și să lege parteneriate pentru noi startup-uri tehnologice”.

Natalia BEJAN, Director Executiv al Startup Moldova : „ Startup Moldova Summit 2023 este o oportunitate unică pentru fondatorii locali și comunitatea de investitori de a se conecta și de a explora potențiale parteneriate. Noi suntem siguri că avem startup-uri cu care ne putem mândri și care au potențialul de a se transforma în unicorni, iar acest eveniment este modalitatea în care începem să o spunem cu voce tare și să facem pași siguri în această direcție ”.

De asemenea, Startup Moldova Summit va fi urmat de o ediție specială a Startup Grind, care se va desfăşura pe 18 martie, la Orange kITchen. Startup Grind îl va avea în calitate de invitat pe Karol LASOTA, director la Inovo, Polonia, care va relata de ce investește în startup-uri din Europa de Est. La Startup Grind, participanții vor avea ocazia să cunoască antreprenori din Moldova, să se conecteze cu ceilalți participanți în sesiunea Founders Matchmaking și să facă schimb de idei și contacte.

Startup Moldova Summit 2023 este organizat de Fundația Startup Moldova, cu sprijinul Orange Systems, USAID, Suedia, UKAid, BERD și alți parteneri.