19.10.2022

Orange Systems te ajută să devii antreprenor

Start pentru unicul program de educație antreprenorială pentru elevi din țară

Orange Systems, hub-ul IT al Orange, în parteneriat cu acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, anunță lansarea celei de-a patra ediții a Startup School, programul național de educație antreprenorială pentru tineri.

Startup School se desfășoară în perioada 10 octombrie – 15 noiembrie 2022 și este dedicat elevilor din clasele X – XII din toată țara. La ediția din acest an s-au înscris 335 de tineri din Ungheni, Florești, Glodeni, Dubăsari, Comrat și Chișinău. Astfel, 203 fete și 132 băieți vor învăța cum pot crea o afacere cu misiune și impact.

Timp de 6 săptămâni, participanții vor studia despre bazele antreprenoriatului tehnologic: de la cum să găsească o idee de afacere, clienți, marketing și branding, până la cum să lanseze afacerea pe piață. Sesiunile de învățare, lucrul în echipe și întâlnirile cu mentorii vor avea loc online și vor cuprinde peste 20 de ore de învățare și mentorat.

Sergiu PLĂCINTĂ, Director Orange Systems:
„Prin susținerea Startup School promovăm în rândul elevilor digitalizarea și contribuim la educația antreprenorială a acestora. Aici tinerii vor învăța să valorifice tehnologia și inovația digitală pentru a găsi soluții la problemele reale din societate. Faptul că în program s-au înscris peste 300 de tineri demonstrează că avem o generație cu spirit antreprenorial foarte dezvoltat și gata să învețe cum pot să construiască afacerile proprii”.

În cadrul programului, participanții vor primi suportul a peste 25 de mentori și experți, printre care Răzvan CRĂCIUNESCU, lector la Universitatea Politehnică din București, Iulia COZACENCO, directoare de Programe Mediacor, Igor PUTINĂ, Product Manager Mixbook și Adrian SOLOMON, șef al departamentului de Marketing.

Aliona ROTARU, Directoare Executivă Dreamups:
În Startup School tinerii învață să gândească inovativ, să lucreze în echipă și să aplice tehnologiile digitale zi de zi. Startup School este locul potrivit pentru elevii care vor să învețe ce este o afacere scalabilă și cum poate fi lansată”.

Startup School contribuie la dezvoltarea talentului și abilităților antreprenoriale ale elevilor de la o vârstă fragedă, pentru ca aceștia să devină mai creativi, mai inventivi și mult mai pregătiți pentru antreprenoriat. În același timp, programul contribuie la coeziunea comunității de startupuri și la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Republica Moldova.

Orange Systems susține Startup School în calitate de Partener General. Programul este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, prin intermediul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret 2022.

Despre Orange Systems

Orange Systems este hub-ul IT al Orange și unul dintre cele mai mari hub-uri IT din țară. Fiind rezident al parcului IT în care se regăsesc peste 600 de angajați, Orange Systems își reconfirmă poziția de al doilea angajator pe piața de tehnologii informaționale din Moldova. Mai mult de 50 la sută dintre specialiști prestează servicii de IT nearshoring pentru parteneri externi, în următoarele domenii: software development, testarea și asigurarea calității, controlul și managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence și big data. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.

Versiunea Desktop