29.12.2021

Performance Testing by Orange Systems Academy și-a desemnat finaliștii

14 tineri pasionați de IT au beneficiat de instruire gratuită în cadrul primului curs de dezvoltare a capacităților de testare a performanței organizat de Orange Systems Academy. Scopul instruirii este de a oferi oportunități de dezvoltare a competențelor IT atât pentru angajați, cât și pentru comunitatea IT locală.

Timp de două luni, alături de mentori cu experiență, participanții au reușit să învețe la modul practic cum se elaborează și cum se aplică scenariile pentru testarea performanței produselor software. În această ediție, tinerii au avut posibilitatea de a testa performanța aplicației SEAT – un produs marca Orange Systems (OSY), ce reprezintă un instrument de management al oficiilor, utilizat de către angajații Orange Moldova, dar și de către partenerii internaționali.

SERGIU PLĂCINTĂ, Deputy International Operations Department Director:

Dezvoltarea continuă este una dintre valorile culturii noastre organizaționale, iar programele Orange Systems Academy reconfirmă disponibilitatea OSY de a contribui la instruirea specialiștilor IT din diferite domenii. Pe piața Republicii Moldova sunt puțini specialiști în sfera Performance Testing și opțiunile de instruire sunt limitate. Prin investiția în această academie, Orange Systems aduce valoare comunității noastre și formează competențe digitale pentru un segment IT foarte solicitat.

La ediția Performance Testing 2021, dezvoltată de OSY, s-au înscris 118 persoane, iar după o selecție riguroasă au fost selectați cei 14 cursanți din rândul angajaților companiei, cât și participanți din extern, entuziaști ai domeniului IT.

Elena PANFIL, absolventă Performance Testing Academy:

Performance Testing Academy este un curs complex de unde am luat multe informații utile. Participarea la program m-a ajutat nu numai la creșterea mea profesională, dar și la dezvoltarea abilităților de relaționare în echipă. Mă bucur că am participat la această academie și mulțumesc Orange Systems pentru oportunitatea oferită!

Alexandru ZUBAREV, absolvent Performance Testing Academy:

Performance Testing Academy mi-a oferit oportunitatea de a descoperi un domeniu absolut nou pentru mine, dinamic și inovativ, precum este testarea performanței aplicațiilor. Am apreciat faptul că am avut ocazia să aplic la modul practic, în condiții reale, cunoștințele și abilitățile obținute pe parcursul programului și am simțit beneficiile și importanța acestui tip de testare în domeniul IT. Mă bucur că am obținut o experiență unică, prin testarea mai multor produse marca Orange Systems.

Orange continuă să facă cele mai mari investiții în domeniul educației tinerei generații

Orange Systems Academy este un program inovativ de instruire în domeniul tehnologiilor informaționale, dezvoltat de Orange Systems, hub-ul IT al Orange Moldova. OSY are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență. Scopul programelor de instruire a Orange Systems Academy este de a contribui la pregătirea profesională a tinerilor în IT, care să suplinească rândurile specialiștilor în acest domeniu, pentru a face față provocărilor pieței muncii din Moldova.

Versiunea Desktop