02.08.2022

Primii interni ai programului Automation Testing by Orange Systems Academy și-au luat diplomele

15 angajați din echipa Orange Moldova au beneficiat în perioada aprilie-iunie de instruire gratuită în cadrul primei ediții a cursului Automation Testing, marca Orange Systems Academy. Scopul instruirii este de a oferi oportunități de dezvoltare a competențelor IT și de reconversie profesională în rândul angajaților companiei.

Pe perioada programului, alături de mentori cu experiență, participanții au petrecut mai mult de 80 de ore în sala de training și au reușit să învețe la modul practic automatizarea scenariilor de testare pentru aplicaţia SEAT. Soluția digitală Orange Systems – SEAT reprezintă un instrument de management al oficiilor, utilizat de către angajații Orange Moldova, dar și de către partenerii internaționali.

Andrei BUZDUGAN, Delivery Manager, Orange Systems: „Automation Testing este un proiect ambiţios cu care ne mândrim. Ne-am propus ca timp de două luni să creştem specialişti în unul dintre cele mai solicitate domenii de pe piaţă - Automation Engineering. Proiectul s-a finalizat cu o serie de teste automatizate pentru aplicatia SEAT, care au eficientizat activitatea de testarea pentru echipa de proiect. Rezultatul a întrecut aşteptările noastre, dar și a participanților, programul fiind absolvit de 13 cursanți din cei 15 participanți ai cursului.”

Programele Orange Systems Academy reprezintă o punte între testarea manuală și cea automatizată. Acestea şi-au dovedit eficacitatea prin numeroasele ediţii organizate până acum și grație cursurilor gratuite pentru participanți, create conform metodologiei învăţării pe bază de proiect.

Radu FURSENCO, Senior Quality Engineer, absolvent al programului Automation Testing: „Pe parcursul lecţiilor de automatizare am avut posibilitatea să descopăr metode de lucru şi procedee în programare, precum şi o abordare complexă a întregului set de teste automatizate pe un proiect în desfăşurare. Sunt recunoscător echipei OSY și mentorilor programului pentru calitatea instruirii și pentru cultivarea ambiției de a continua cariera în domeniul testării automatizate şi ce a performanței.”

Orange investește cu prioritate în domeniul educației

Organizarea programelor de instruire vin să reconfirme angajamentul Orange Systems de a contribui continuu la dezvoltarea competenţelor digitale pe piaţa IT din Republica Moldova.

Orange Systems Academy este un program inovativ de instruire în domeniul tehnologiilor informaționale, dezvoltat de Orange Systems, hub-ul IT al Orange Moldova. Scopul programelor de instruire a Orange Systems Academy este de a contribui la pregătirea profesională a tinerilor în IT, care să suplinească rândurile specialiștilor în acest domeniu, pentru a face față provocărilor pieței muncii din Moldova.


Despre Orange Systems

Orange Systems este hub-ul IT al Orange Moldova și unul dintre cele mai mari hub-uri IT din țară. Fiind rezident al parcului IT în care se regăsesc peste 600 de angajați, Orange Systems este al doilea angajator pe piața de tehnologii informaționale din Moldova. Mai mult de 50 la sută dintre specialiști prestează servicii de IT nearshoring pentru parteneri externi, în următoarele domenii: software development, testarea și asigurarea calității, controlul și managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence și big data. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.