05.03.2020

Programul Burse de Merit anunţă finaliştii celei de-a XXIV-a ediții

50 cei mai buni studenţi şi masteranzi din ţară vor beneficia de burse în valoare de 12000 MDL fiecare. Tinerii sunt finaliștii celei de-a XXIV-a ediții a programului “Burse de Merit”.

Programul este organizat de către Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova (CRRM), cu suportul financiar al Orange Moldova şi BC “Moldova Agroindbank” SA.

În acest an la concurs au participat 155 studenţi de la 17 instituţii de învățământ superior din întreaga ţară. O Comisie Independentă de Experţi, constituită din reprezentanţi ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, comunităţii academice și societății civile au evaluat dosarele candidaţilor.

Învingătorii programului „Burse de Merit”, ediţia a XXIV-a, sunt 34 de studenţi în ultimul an de licenţă şi 16 studenţi în primul an de studii la masterat. Cei 50 bursieri selectaţi îşi fac studiile la 13 instituţii de învățământ superior din ţară.

În total, pe durata celor douăzeci şi patru ediţii ale programului, cca 5900 studenţi au participat la concurs, dintre care 1550 au beneficiat de Burse de Merit. Lista completă a finaliștilor și datele statistice le puteți găsi pe www.eac.md.

Programul “Burse de Merit” a fost lansat în anul 1996 la iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extracurriculare ale studenţilor din țară. Din anul 2003 programul „Burse de Merit” este preluat şi organizat de către Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova. BC “Moldova Agroindbank” SA aderă la program începând cu anul 2001, iar din anul 2004 și „Voxtel” SA, în prezent Orange Moldova, devine partenerul programului.

Versiunea Desktop