02.04.2020

Solidari pentru Moldova

Conectăm profesorii

Orange Moldova, în colaborare cu Centrul de Informaţii Universitare și în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova lansează campania naţională „Conectăm profesorii”.

Această campanie susţine profesorii din toate școlile primare, gimnazii și licee, atât publice, cât şi private, din toată republica, în situația de pandemie provocată de COVID-19, când prezența fizică a elevilor și a profesorilor în sălile de clasă este restricționată, iar procesul educațional se desfăşoară la distanță, pe Internet.

Scopul campaniei este de a asigura continuitatea procesului educaţional la distanţă.

Pentru aceasta, Orange Moldova va aloca câte 50 GB trafic Internet Mobil, gratuit, profesorilor care au acces limitat la Internet şi au un număr de telefon activ Orange. De Internet mobil vor benefica profesorii incluși în listele prezentate de către administrațiile școlilor. Administrația școlilor va avea o atitudine responsabila si la formarea listelor va tine cont de necesităţile fiecărui profesor. Campania „Conectăm profesorii” se va desfăşura în perioada 3-15 aprilie 2020. Pentru acest proiect sunt eligibile școli primare, gimnazii și licee publice şi private ce utilizează în activitate instrumente de predare la distanţă.

Pentru a accesa acest beneficiu administraţia școlii urmează să vină cu o solicitare în formă scrisă, exemplu, către Orange Moldova şi să completeze un fişier cu datele solicitate până la 15 aprilie 2020.

Mai multe detalii despre campanie găsiţi în Regulamentul proiectului

Centrul de Informaţii Universitare (www.eac.md) va colecta toate dosarele şi va verifica veridicitatea documentelor. Listele profesorilor verificate vor fi integrate şi transmise pentru alocarea traficului Internet Mobil către Orange Moldova. Traficul Internet Mobil va fi alocat de către Orange Moldova în data de 22 aprilie. Traficul Internet Mobil oferit este valabil timp de 2 luni din momentul alocării şi nu este disponibil în Roaming. În momentul alocării, beneficiarii vor primi o notificare prin SMS. Pentru întrebări ce ţin de cum poate fi folosit  Internet Mobil de la Orange accesaţi https://www.orange.md/ro/ajutor

Orange Moldova a lansat Campania Solidari pentru Moldova în data de 30 martie 2020. Campania presupune un suport de 10 milioane de lei pentru solidarizarea cu eforturile depuse de către autorități şi societate pentru a depăşi pandemia. Este important de menţionat că 8 milioane de lei sunt direcționați pentru a achiziționa seturi de echipamente de protecție pentru medici, iar alte două milioane de lei – pentru a asigura conectivitate instituțiilor medicale private și de stat, lucrătorilor medicali și profesorilor. Mai multe detalii aici.

Bonusul pentru profesori se va aloca pe 22 aprilie. Alocarea va fi însoțită de un SMS informativ. Bonusul va fi valabil timp de 62 zile de la alocare și va fi utilizat după consumarea traficului inclus în Abonament. Traficul inclus nu poate fi utilizat în Roaming.
Versiunea Desktop