19.02.2020

Start pentru Orange Systems Academy, ediţia a treia

A început cea de a treia ediţie a Orange Systems Academy. În acest an participanţii vor studia domeniul de programare Front-end, care înregistrează o dinamică în continuă creştere. Cei 20 de participanţi aleşi în urma unui proces riguros de selecție vor acumula cunoștințe și abilități necesare pentru a deveni un specialist valoros.

Victor SAGAIDAC, Head of Corporate Security: „Orange Systems Academy este un proiect unic de dezvoltare a competențelor digitale. Ceea ce deosebește acest proiect de altele este oportunitatea de învățare sistemică şi de creare a unui produs software pe final de program. Domeniul Front-end se bucură de o creştere spectaculoasă şi merită investiţia de timp şi efort. Astfel, contribuim şi la angajamentul de a fi un hub deschis pentru comunitate și de a dezvolta competențele-cheie pentru viitor”.

Timp de şase luni, participanţii vor învăța aspectele de bază ale HTML și CSS, JavaScript, Typescript, Angular şi UI/UX. Cei mai ambițioși şi determinaţi vor lucra împreună la crearea unui panou de vizualizare interactiv. Spaţiile creative de la Orange Kitchen le vor oferi ocazia de a cunoaşte o nouă reţetă de a lucra în IT.

Victor BALAN, participant: „Astfel de oportunități sunt binevenite prin scopul lor de a contribui la dezvoltarea profesională a tinerilor în domeniul IT. Cred că Academia este impulsul necesar pentru mine de a reveni la coding pe front-end şi de a acumula cunoştinţe noi pentru a face faţă provocărilor în acest domeniu. Ambiția şi pasiunea mă vor motiva să finalizez acest program cu succes”.

La Academie participă atât angajaţii Orange, cât şi tineri care au studii în domeniul IT sau un domeniu conex. Combinația între participanți din alte domenii cum ar fi financiar, operațiuni clienți, sau tehnic, dar și persoane care vin din exteriorul companiei asigură un schimb de viziuni și opinii pentru dezvoltarea comunităţii IT din Moldova.

Dintre cei 225 aplicanți, cei 20 de finalişti au parcurs trei etape de selecție: completarea unui formular de aplicare online, susținerea testului de admitere și proba interviului. Finaliştii Orange Systems Academy vor primi diplome de absolvire a programului, iar cei mai buni discipoli vor avea șansa de a se alătura echipei Orange Systems, beneficiind de oportunitatea de reconversie profesională.

Orange Systems Academy este un program inovativ de instruire în IT şi se desfăşoară pentru al treilea an consecutiv. Scopul acestuia este de a contribui la pregătirea profesională a tinerilor în domeniul IT, care să suplinească rândurile specialiştilor în acest domeniu, pentru a face față provocărilor pieții muncii din Moldova.

Versiunea Desktop