01.11.2018

Start smartTest, powered by Orange Systems – un program unic de educație online

Astăzi, 1 noiembrie, dăm startul celei de-a doua ediții a programului #smartTest, Online Testing School, powered by Orange Systems.

Cursul online gratuit de Software Testing se va desfăşura timp de o lună și jumătate, în perioada noiembrie – decembrie 2018, și are ca scop dezvoltarea talentului și aptitudinilor în IT, într-un mod accesibil şi distractiv.

Programul este dedicat atât studenților și proaspăt absolvenților facultății IT sau din domenii conexe, cât și angajaților Orange. În doar 12 zile, cât a durat perioada de înscriere, peste 220 de persoane și-au exprimat interesul față de cursul online de Software Testing desfășurat de Orange Systems, în parteneriat cu start-up-ul Codifun – Educational game for Youth.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: ”Asigurarea competențelor-cheie pentru viitor este una dintre prioritățile noastre ca angajator responsabil, digital și uman. Oportunitățile de dezvoltare pe care le lansăm, au ca scop neapărat contribuția la atingerea acestei viziuni. Investim în oportunitățile de a dezvolta noi competențe digitale pentru a fi pregătiți pentru provocările zilei de mâine. Ne bucurăm că vedem un număr tot mai mare de aplicanți și participanți la aceste programe de educație digitală, asta înseamnă că urmăm direcția corectă. Unul dintre beneficiile programelor noastre e facilitarea schimbului de experiență între angajați și mediul extern, ceea ce favorizează  ambele părți”.

Participanţii la proiect au fost selectaţi prin concurs, susținând şi o probă online de admitere. Astfel, cei mai buni 20 de aplicanți din rândul angajaților Orange și 40 de aplicanți din extern au fost desemnaţi drept participanţi ai proiectului smartTest, constituind, prin urmare, două grupuri de participanți.

Dorina GAJIU, participantă, angajat Orange: ”Este o oportunitate de a învăța din exemple reale, din proiectele care se desfășoară la moment și cel mai important este ca vom avea ocazia să aplicăm în practică cunoștințele acumulate pe durata cursului. Scopul meu este ca la final de program să am o viziune mai largă asupra domeniului IT și, eventual, să mă orientez spre o cariera în acest domeniu”.

Daniel ȘCHEAU, participant, student: ”Pentru mine personal, SmartTest-ul este programul unde fiecare va avea șansa să atingă un scop anumit. Sunt bucuros să particip la acest program, unde pot să aflu de ce sunt capabil, ce pot să fac și cine pot ajunge. Prezentarea de lansare a fost extraordinară, eu personal am primit o motivație foarte puternică de a lucra și de a atinge scopul în domeniul IT ca Software Tester”.

Agenda programului, elaborată de către angajații Orange Systems, reflectă subiectele din standardul Internațional de Calificare a Testerilor Software. Participanții vor accesa platforma zilnic, pentru 15 minute de învățare interactivă și exerciții în baza conținutului, în urma cărora vor acumula un punctaj. Cei mai buni 20 de participanți din ambele grupuri, vor accede în etapa de Bootcamp. În această etapă, tinerii vor lucra împreună asupra testării unui produs software folosit în companie, aplicând în practică toate etapele testării: de la planificarea și designul testării, până la execuție și raportare. La final vor primi diplome de participare la smartTest, powered by Orange Systems.

 

Despre Orange Systems

 

Orange Systems, hub-ul IT al Orange Moldova, este rezident al parcului IT, în care se regăsesc peste 350 de angajaţi. Mai mult de jumătate din specialiști prestează servicii de IT nearshoring pentru partenerii externi, în următoarele domenii: software development, testarea şi asigurarea calităţii, controlul şi managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence şi big data.

Versiunea Desktop