21.10.2020

Tinerii pasionați de IT creativ acum pot învăţa, munci şi câştiga

Orange Systems a aderat la Învăţămîntul Dual.

Compania Orange Systems a aderat la Învățământul Dual, o formă alternativă a învățământului profesional tehnic. Acesta este un concept inovativ de pregătire a forței de muncă calificate conform necesităților angajatorilor locali şi ale investitorilor străini.

Astfel, în perioada 2020-2022, în colaborare cu Centrul de Excelenţă în Informatică şi Tehnologii Informaţionale, 12 tineri vor avea posibilitatea, pe parcursul a 2 ani de studii, să înveţe şi să muncească în echipa Orange Systems, pentru a deveni programatori calificaţi, pregătiţi să se angajeze în câmpul muncii.

Învățământul Dual reprezintă o modalitate specială de instruire și formare profesională. Conform acordului de cooperare semnat de către Orange Systems şi Centrul de Excelenţă în Informatică şi Tehnologii Informaţionale, responsabilitățile de instruire și formare sunt partajate între partenerii duali – companie (locul de muncă) și instituția ÎPT – în raport de 50% la 50%. Elevii-ucenici au statut asimilat angajaților, semnând un „Contract de ucenicie”, în baza căruia beneficiază de un salariu de ucenicie.

Olga Surugiu, Director Orange Systems:
„Echipa Orange Systems este în creștere permanentă. Pentru noi Învățământul Dual este o modalitate de formare profesională care oferă posibilitatea tinerilor să învețe și să capete experiență și abilități practice, totodată profitând, la o vârstă timpurie, de independență financiară, primind atât bursă, cât și salariu de ucenicie. La rândul nostru, avem multiple avantaje. Cel mai important este de a „crește” personal calificat de o înaltă performanță conform propriilor necesități. De asemenea, tinerii vor cunoaşte şi cultura organizațională a unei companii internaţionale, iar ulterior se vor încadra cu succes în câmpul muncii.”
Ana Botnari, elevă, participantă la programul Învăţământul Dual: „Eu am decis să aplic la învățământul dual întrucât era soluția perfectă în realizarea scopurilor mele cu privire la viitor. Timpul redus de studii, dar în care poți să însușești tot ce e necesar pentru a activa în domeniul IT, e foarte avantajos. Consider învățământul dual foarte practic, întrucât șansa de a obține jobul dorit e mult mai mare, deoarece oferă nu doar teorie, dar și practică. Mulțumesc mult pentru conferința online, unde am făcut cunoştinţă cu mentorii şi am aflat cum anume vom fi implicaţi în activitatea Orange. Acesta a fost un stimul pentru a studia cu sârguință. ”

Despre Orange Systems

Orange Systems este hub-ul IT al Orange Moldova, rezident al parcului IT, în care se regăsesc peste 540 de angajaţi. Mai mult de 50 la sută dintre specialişti prestează servicii de IT nearshoring pentru parteneri externi, în următoarele domenii: software development, testarea şi asigurarea calităţii, controlul şi managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence şi big data. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.

Versiunea Desktop