Înapoi

Cum dezactivez accesul la internet mobil

 

Poți dezactiva pentru temporar sau permanent utilizarea internetului mobil. O poți face din telefon, prin anumite setări, sau de la operatorul de telefonie mobilă:

  1. Dezactivează datele mobile direct de pe telefon, folosind pictograma corespunzătoare sau etc. Drept o măsură mai strictă, poți șterge complet setările profilului internet. În acest caz nu vei avea aces la internet mobil până nu vei reseta telefonul cu parametrii necesari.

  2. Dacă dorești să dezactivezi accesul la internet mobil de la operator, apelează gratuit codul *130# sau numărul 130 şi urmează instrucţiunile de pe ecranul telefonului sau cele vocale.

 

 

DOrange, trafic internet mobil, date in fundalacă vrei doar să micșorezi consumul internet mobil, poți face următoarele:

  • Dezactivează din setările telefonului „utilizarea datelor în fundal” pentru fiecare aplicație în parte, cu excepția aplicațiilor de socializare, precum Viber, Messenger, WhatsApp etc. Dezactivarea datelor în fundal pentru aplicațiile de chat poate însemna că nu vei primi notificări despre mesajele noi. Poți accesa această opțiune în setările telefonului: Setări -> Aplicații -> Gestionare aplicații -> selectează aplicația -> Utilizare date -> Dezactivează utilizarea datelor în fundal (vezi imaginea).

  • Setează o limită de trafic în setările telefonului și fii atent când te apropii de această limită. Telefonul va bloca utilizarea internet mobil și ai putea să nu înțelegi care este cauza dispariției accesului la internet.


Vezi secţiunea orange ajutor internet mobil unde găseşti răspuns la alte întrebări despre acest serviciu.

 

 

 

Te-a ajutat acest raspuns?