Cum conectez modulul CI+ la televizor?

Pentru funcţionarea televizorului cu CI+ V1.3, este necesar:


  1.  Să conectezi cablul coaxial în televizor:

  2.  Să conectezi televizorul şi să efectuiezi scanarea canalelor, selectând sursa: CABLU (Cable). La încheierea procesului de scanare, alege un canal digital, cuprins între 51-171, tastând numărul canalului ales pe butoanele telecomenzii.


  3.  Să introduci modulul CI+(CAM) în televizor, printr-o mişcare uşoară, cu faţa (patratul orange) spre perete şi codul de bare spre televizor. Nu forţa inserarea modulului pentru a nu deteriora slotul TV.


La introducerea corectă a modulului CI+, pe el luminează beculeţul roşu, ceea ce înseamnă că a fost inserat corect si primeşte alimentare. La ecranul televizorului apare un mesaj de autentificare cu îndemnul să aştepţi încheierea acestui proces. La finalizarea autentificării, lumina LED a modulului CAM va trece în verde.


La unele televizoare poate fi solicitat sa fie introdus/ alcătuit un cod PIN. Acest cod este utilizat pentru funcţia de Control parental.


 

La conectarea CI+ pot apărea urmăroarele erori:

Error 17  înseamnă că certificatul televizorului nu este valabil pentru modulul CI+. Cauza poate fi ORA/Data setate greşit pe TV. Este necesar de corectat data/ora pe TV. Dacă eroarea nu dispare, se face scanarea repetată a canalelor.

Error 16  înseamnă că TV-ul nu este compatibil cu modulul CI+ v 1.3. Cu acest TV se poate viziona primele 50 canale analog din grilă.


Vezi secţiunea orange.md/ajutor/Internet-și-tv-acasă unde găseşti răspuns la alte întrebări despre internet fix și televiziune.

Te-a ajutat acest raspuns?
Versiunea Desktop