hdvoice
descopera o noua dimensiune a sunetului

O noua premiera mondiala in Moldova – HD Voice pentru apeluri internationale. Viitorul telefoniei mobile este in premiera aici, la Orange. Acum si pentru apeluri internationale cu Romania.

Cu HD Voice convorbirile dvs au un sunet natural si clar ca lacrima. Folosind tehnologia de ultima ora, Orange va ofera acum viitorul standard al comunicarii mobile: sunetul de inalta definitie.

Fie ca sunteti pe strada, la cumparaturi, in restaurant, la concert sau pe stadion, cu HD Voice este mai usor sa vorbiti la telefon. Sunetul se aude foarte clar, iar zgomotul de fundal este mult redus, chiar si atunci cand spuneti ceva in soapta. Astfel vorbiti cu cei dragi ca si cum ati fi alaturi si nu conteaza daca va aflati intr-un loc zgomotos.

Serviciul HD Voice este gratuit si disponibil tuturor clientilor Orange fara activare. Pentru a efectua un apel HD este suficient ca ambii interlocutori sa aiba un telefon compatibil HD si sa se afle in aria de acoperire Orange 3G.

Mai mult de atat, acum puteti efectua si apeluri internationale HD, cu orice numar inregistrat in reeaua 3G Orange Romania.


ce este HD Voice?

HD Voice inseamna High Definition voice si utilizeaza tehnologia AMR – WB, care mareste gama de frecventa audio din retele de telecomunicatii. Serviciul imbunatateste considerabil calitatea apelului, prin eliminarea zgomotului din fundalul unei conversatii. HD Voice impune un nou standard de inovatie in calitatea convorbirilor.

Pentru a intelege mai bine ce este HD Voice sa o comparam cu vocea transmisa in timpul unei conversatii prin telefonia clasica. In sistemul clasic sunt preluate 8.000 de secvente ale sunetului pe secunda, fiind astfel eliminata o mare parte din spectrul complet de sunete pe care urechea umana le aude in timpul unei conversatii.

HD Voice imbunatateste calitatea sunetului, prin dublarea numarului de secvente pe secunda, preluand 16.000 dintre acestea. De asemenea, acesta reduce zgomotul de fundal din conversatie, facand-o sa para mai reala.

In 2010, Congresul Mondial GSMA a recunoscut HD Voice drept cea mai importanta inovatie in domeniul tehnologiilor mobile. Astfel, lansarea in premiera mondiala in Moldova si progresele companiei in domeniul tehnologiilor mobile au fost recunoscute la nivel mondial, Orange devenind primul si unicul operator mobil din ara care castiga un premiu internaional de asemenea anvergura.

Pana in prezent, HD voice a fost lansat deja in cca 80 retele de telefonie mobila din intreaga lume, Grupul Orange fiind lider in numarul de implementari.


cum activati HD Voice?

Pentru a utiliza HD Voice nu trebuie sa activati acest serviciu, el fiind disponibil pentru toti utilizatorii. Trebuie doar sa aveti un telefon compatibil si sa aveti selectata reteaua 3G.

In prezent, circa 80 de modele de telefon au aceasta functie. Este posibil ca telefoanele achizitionate din alte retele de telefonie mobila sa nu includa si aceasta functionalitate, totul depinzand de modul in care un anumit furnizor de servicii a ales sa personalizeze telefonul.


cat costa HD Voice?

Serviciul este gratuit pentru toti clientii Orange PrePay si Abonament. Astfel, achitati doar preul standard pentru un apel.


cum apelati in HD Voice?

Pentru a efectua un apel HD trebuie sa va aflati in aria de acoperire 3G si sa aveti un telefon compatibil cu HD Voice, atat dvs, cat si cel cu care vorbiti. Pentru moment, apelurile internationale in HD sunt posibile doar intre utilizatorii Orange Moldova si Orange Romania. Apelarea numarului se realizeaza normal.