Aducem lumea digitală mai aproape

La Orange, știm că digitalul este o oportunitate atunci când este accesibil tuturor. De aceea, ne-am asumat să aducem lumea digitală mai aproape de fiecare: angajați, clienți și societate. Oferim o rețea de încredere, instrumente digitale cu planuri tarifare asociate și acces la instruiri gratuite pentru dezvoltarea abilităților digitale.

Ai susținere din partea tuturor. Și un pic de ajutor de la Orange.

Acesta este campania lansată de Grupul Orange, prin care ne reconfirmăm angajamentul asumat prin planul strategic Engage2025: să reducem inegalitățile legate de accesul la Internet, la dispozitive și la abilități digitale, astfel încât tehnologia să devină o sursă de progres și oportunități pentru toți.

Accesul la lumea digitală este esențial pentru fiecare

Să știi să utilizezi tehnologiile digitale este o abilitate esențială. De aceea, Orange realizează proiecte sociale de incluziune și educație digitală pentru elevi, profesori, tineri, persoane dezavantajate, ajutând pe fiecare să-și dezvolte competențele digitale necesare unui viitor digitalizat.

Descoperă proiectele noastre de incluziune digitală și devino parte a demersului digital Orange

Women Digital Center este un proiect de educație digitală și antreprenorială pentru femeile din Moldova, creat în 2020, care se desfășoară în cinci regiuni ale Moldovei: Bălți, Comrat, Cahul, Ungheni și Sângerei. Pe parcursul proiectului, în fiecare an, circa 600 de femei sunt susținute să lanseze şi promoveze o afacere sau să devină mai competitive pe piața muncii, învățând gratuit despre: Alfabetizarea digitală; Antreprenoriat; Promovarea afacerii pe rețelele sociale; Crearea de Website și aplicații utile.

Dacă vrei și tu să te înscrii în program, accesează acest link

Detalii despre program găseşti aici.

#SuperCoders este un program național de inițiere în coding, dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani, care încurajează dezvoltarea competențelor digitale ale celor mici și petrecerea timpului la calculator într-un mod cât mai util și captivant. Pe parcursul atelierelor de 4 ore, copiii învață conceptele de bază ale programării în Scratch, tehnica drag&drop și dezvoltă jocuri și animații. Atelierele se desfășoară în fiecare an în contextul Săptămânii Europene a Codingului.

Urmărește noutățile Orange Moldova, pentru a-ți înscrie școala în ediția 2022 a #SuperCoders.

Explorează aici programul de coding #SuperCoders

Ne Pasă este programul Orange de voluntariat, prin care angajații Orange Moldova își propun să contribuie la educația digitală și ecologică a copiilor din Moldova. În perioada septembrie – mai a fiecărui an, voluntarii Orange organizează ateliere offline în școli sau online, ajutându-i pe cei mici să-și dezvolte competențele digitale, să afle despre normele de conduită în mediul digital, dar și să adopte un comportament prietenos și sustenabil în raport cu natura.

Școlile interesate să invite voluntarii Orange pentru organizarea sesiunilor online, sunt invitate să scrie la fundatia@orange.md

Pentru mai multe detalii, accesează pagina programului de voluntariat.

Solidarity FabLab este un program de formare în domeniul producției digitale, dedicat tinerilor vulnerabili, pentru a promova incluziunea lor socială activă și participativă și a le îmbunătăți capacitatea de angajare. Cursurile se desfășoară în Fab Lab-urile regionale din Soroca, Orhei și Sângerei.

Pe parcursul instruirilor, responsabilii regionali specializați în domeniu învață participanții să utilizeze tehnici și instrumente de fabricație digitală, parcurgând câteva module: Operarea imprimantei 3D; Lucrul la mașina de cusut; Gestionarea unui decupator Laser; Dezvoltarea aplicațiilor cu dispozitive incorporate;

Dacă vrei să te înscrii la ateliere, aici găsești datele de contact ale celor 3 Fab Lab-uri.

Alfabetizare Digitală este un curs acreditat de formare profesională continuă, elaborat cu suportul financiar al Fundației Orange Moldova, care își propune să formeze și să dezvolte competențele digitale de bază ale cadrelor didactice din învățământul general. Cursurile acreditate oferă profesorilor 3 credite și sunt livrate online sau offline, la solicitarea profesorilor, de Centrul Național de Inovații în Educație Digitală „Clasa Viitorului”. În perioada 2020-2021, circa 3800 de profesori au absolvit cursul de alfabetizare digitală.

Dacă dorești să beneficiezi și tu de instruiri în cadrul programului, accesează acest link

Clasa Viitorului este un proiect naţional de transformare digitală a educației prin valorificarea tehnologiilor digitale. Acesta aduce un nou concept în pedagogie, oferind un spațiu de învățare deschis și inspirațional, cu abordări interdisciplinare și inovative, prin utilizarea tehnologiilor digitale, ce favorizează procesul de învățare centrat pe elev. Proiectul a fost lansat în 2017 și este implementat în prezent în 42 de școli din întreaga țară, cărora le-au fost oferite echipamente digitale educaționale, mobilier modern și instruiri gratuite digitale pentru profesori

Parte a proiectului este și Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” – platforma de inovații digitale în educație, care asigură regândirea modului în care noile tehnologii transformă procesul de studiu și implementarea acestora în sistemul educațional.

Dacă vrei să aduci Clasa Viitorului în școala ta, accesează aici ghidul de amenajare al spațiilor și cel despre tehnologiile din program.

În 2021, fiind client Orange, cu fiecare apel, SMS sau navigând pe Internet, ne-ai ajutat să aducem lumea digitală mai aproape de fiecare. În acest an:

  • 1100 femei și-au dezvoltat abilități digitale și antreprenoriale cu Women Digital Center
  • 100 tineri din Soroca, Sângerei și Orhei au descoperit ce înseamnă manufactura digitală cu Solidarity FabLab  
  • 9000 elevi și profesori din 11 școli învață într-o Clasă a Viitorului, unde educația a devenit mai eficientă cu ajutorul tehnologiei digitale
  • 1460 tineri și viitori antreprenori au învățat cum se lansează un startup tehnologic, cu proiectele Upcelerator, Startup School, Startup Grind sau Masterclass
  • 4700 elevi și 300 profesori au primit gratuit câte 80 GB de la Orange, pentru a rămâne conectați la educație în perioada pandemică
  • 613 copii din școli au învățat despre securitatea online, scrierea unui CV și folosirea eficientă a rețelelor sociale, cu ajutorul voluntarilor de la Orange
  • 29 000 de seniori au comunicat cu cei dragi, beneficiind de cele mai avantajoase tarife, cu abonamentul Senior 60

Îți mulțumim!