14.05.2012 toate
Pe 12 mai, s-au colectat 600 telefoane mobile uzate, 10,000 tone de deseuri si au participat peste 100,000 de persoane in toata tara

Am reusit! Pe 12 mai impreuna cu locuitorii RM am reusit sa facem curat in toata tara. In cadrul campaniei, au fost colectate in jur de 10,000 tone de deseuri, 600 de telefoane mobile uzate si au participat peste 100,000 de persoane.

Vlad Filat, Prim-ministru al Republicii Moldova:” Ideea este foarte buna. Noi am sustinut proiectul si anul trecut si anul acesta. Ne-am straduit sa implicam cat mai multe structuri guvernamentale, inclusiv si administratia publica locala din toata tara.

Liudmila Climoc, Director General Orange: „In 2011 Orange a primit 4 certificate ISO cu acreditare internationala in domeniile managementului calitatii, mediului, securitatii informatiei si sanatatii si securitatii ocupationale. Astfel, Orange este prima companie de telecomunicatii din Moldova care are implementat un sistem de Management Integrat si un sistem de management al mediului. In cadrul companiei colectam si reciclam 10 tipuri de deseuri si promovam cultura utilizarii rationale a resurselor. Avem un comportament social responsabil fata de mediul in care ne desfasuram activitatea, de aceea am sustinut proiectul Hai, Moldova si am participat impreuna cu angajatii Orange la activitatea de curatenie in toata tara.

Daniela Cibotari, Coordonator National Hai Moldova: "Ne bucuram enorm ca pe 12 mai 2012 numarul celor care au iesit sa faca RM mai curata a depasit cifra de 100.000. Curatenia pe care am lasat-o in urma ar trebui sa inspire si pe altii si, in acelasi timp, sa dea forta tuturor cetatenilor tarii sa o pastreze. Sa o pastreze nu pentru autoritati, si nu pentru vecini ci pentru ei".

Kaarina Immonen, Coordonator Rezident ONU in Republica Moldova: „Este o traditie foarte buna de a face curat in parcurile si pe strazile oraselor noastre. Este necesar ca cetatenii sa aiba grija de natura si s-o protejeze pentru generatiile urmatoare. Consider ca pentru aceasta trebuie sa facem curat la noi acasa, dar Moldova doar este casa voastra, in fiecare zi si nu o data pe an.





Angajatii Orange s-au alaturat evenimentului in parcul Rascani din Chisinau.

Nadejda Bilsagaev, angajat Orange: „Eu am participat la actiunea de curatenie pentru ca ma simt responsabila de a proteja mediului inconjurator si consider ca fiecare dintre noi trebuie sa aiba cultura de a proteja mediul si de a utiliza resursele cu grija, fie acasa, la serviciu sau in societate.

Campania de colectare a telefoanelor mobile uzate continua

Cei care nu au reusit sa participe la evenimentul de pe 12 mai, in perioada 14-18 mai sunt indemnati sa aduca telefoanele vechi pe care nu le mai folosesc la oricare dintre magazinele directe Orange din tara si sa le arunce in boxa pentru reciclare. Pentru fiecare telefon vechi aruncat in boxa, compania Orange va oferi un cadou in limita stocului disponibil. Orange va avea grija ca telefoanele uzate colectate in perioada campaniei sa fie reciclate in cel mai prietenos si sanatos mod pentru natura si societate.