14.11.2014 toate
Burse de Merit 2014 - pentru cei mai buni studenti ai tarii

Centrul de Informatii Universitare anunta concursul Burse de Merit – 2014 pentru cei mai buni studenti ai tarii, organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al BC Moldova Agroindbank SA si al Сompaniei Orange Moldova.

Cei mai buni studenti si masteranzi vor beneficia de 50 de burse in valoare de 12000 lei fiecare. Studentii din ultimul an de studii (ciclul licenta) vor beneficia de pina la 35 de burse, iar pentru studentii masteranzi din primul an de studii (ciclul masterat) sunt disponibile pina la 15 burse.

Liudmila Climoc, Director General al Companiei Orange Moldova: "Pentru Orange sustinerea tinerilor dotati din Moldova reprezinta un domeniu prioritar. Suntem convinsi ca investitiile facute astazi in dezvoltarea intelectuala a tinerilor, vor aduce maine pe piata muncii din Republica Moldova specialisti bine pregatiti, care la randul lor vor contribui la dezvoltarea durabila a tarii. Suportul acordat proiectului “Burse de Merit” pentru al 9-lea an consecutiv a devenit o traditie frumoasa, ce reconfirma angajamentele Orange, asumate prin strategia de RSC a companiei”.

Serghei Cebotari, Presedintele Comitetului de Conducere BC "Moldova Agroindbank" SA: "Moldova Agroindbank este partenerul fidel al Proiectului "Burse de merit", sustinut de banca din a. 2001. Formula de exceptie a parteneriatului public-privat a dat un imbold proiectului, contribuind la dezvoltarea unei noi generatii, capabile sa asigure un viitor decent lor si tarii noastre. Pentru Moldova Agroindbank, "Bursele de Merit" sint tratate ca cele mai eficiwente investitii, pentru ca sint facute intr-un sol fertil - in tineri, care vor construi viitorul tarii. Deaceea banca noastra isi va pune si pe viitor umarul pentru ca impreuna sa atingem scopul de a edifica o societate puternica si prospera".

La concurs pot participa cetateni si rezidenti ai RM, cu virsta maxima de 30 ani, studenti de la ultimul an de studii (cu frecventa la zi, ciclul licenta – anul absolvirii 2015), inclusiv studentii – masteranzi, de la primul an de studii (cu frecventa la zi, care si-au continuat studiile de masterat imediat dupa absolvirea ciclului licenta), de la toate specialitatile, care isi fac studiile la una din institutiile universitare din RM, avind media notelor pentru toti anii de studii nu mai mica de 9 – domeniile stiintelor social-umaniste, 8,5 – domeniile stiintelor exacte, tehnice si medico-biologice si 8 – in cazul studentilor cu dizabilitati si/sau orfani.

Nu sunt eligibili programului Burse de Merit – 2014: studentii, care au beneficiat/ beneficiaza de burse in cadrul altor concursuri sau programe, anuntate in anul calendaristic 2014; studentii care au absolvit un ciclu licenta si/sau masterat si, la moment, urmeaza o a doua licenta sau un al doilea masterat; studentii inmatriculati la USMF, care urmeaza rezidentiatul si secundariatul clinic; studentii, care au beneficiat de burse de merit in editia 2013 a programului.

Concursul consta din 2 etape de selectie a candidatilor, in baza dosarelor depuse si a unui test de cultura generala. Dosarele admise pentru concurs vor fi examinate de catre Consiliul de Experti Independenti nominalizati in cadrul programului.

Angela Muset, Directorul Centrului de Informatii Universitare: "Ne bucura faptul ca an de an, gratie suportului partenerilor fideli Moldova Agroindbank si Orange Moldova, noi desfasuram concursul "Burse de Merit" care, deja a devenit unul de notorietate pe plan national. Prin intermediul acestui program noi oferim sansa studentilor din Moldova atit sa primeasca titlul de cel mai bun student al tarii, cit si sa beneficieze de o bursa valoroasa. Ne asteptam, si in acest an, sa vedem dosare competitive provenite de la tineri talentati. Astfel, incurajam toti studentii, care indeplinesc conditiile de participare sa aplice acestui concurs si sa demonstreze prin meritele proprii ca sunt cei mai destoinici studenti din tara."

Informatii suplimentare, precum si formularul de aplicare pot fi gasite pe www.eac.md si la sediul Centrului de Informatii Universitare din str. Puskin 16, tel: (022) 221172, 221167.