Orange Moldova a finalizat cu succes achiziția companiei Sun Communications, operatorul TV prin cablu - lider pe piaţa din Republica Moldova

  • După aprobarea tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei, Orange Moldova a finalizat cu succes achiziția operatorului TV prin cablu Sun Communications din Moldova
  • Orange Moldova va lansa oferte convergente inovative, pentru a deveni lider pe piaţa serviciilor oferite consumatorilor casnici

Orange Moldova a finalizat cu succes procedura de achiziție a companiei Sun Communications, despre iniţierea căreia a anunțat în data de 29 iunie 2016. Aceasta înseamnă că 100% din capitalul social al operatorului TV prin cablu - lider pe piaţa din Republica Moldova, aparține acum companiei Orange Moldova.

Tranzacția a fost aprobată de către Consiliul Concurenţei al Republicii Moldova.

De 18 ani, Orange Moldova este cel mai mare operator mobil din ţară, prestând în prezent servicii pentru peste 2 milioane de clienţi. Compania oferă cea mai bună acoperire 4G, pentru 93% din populaţia ţării. Astfel, Orange este lider incontestabil pe piața Telco din Moldova şi alegerea numărul unu a clienților pentru serviciile mobile.

Sun Communications este furnizorul de servicii TV cu plată lider din Moldova, conform bazei de clienți (sursa: ANRCETI). Compania oferă clienţilor din Chişinău, Bălţi şi Cahul, servicii de televiziune prin cablu şi digitale, sub brandul Sun TV. Cu o ofertă ce include peste 172 de canale şi 25 de canale HD, Sun TV este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de televiziune prin cablu, cu peste 100000 de clienţi activi. De asemenea, Sun Communications prestează servicii de Internet şi VOIP (voce prin IP) la peste 38000 clienţi din Moldova, oferind o conectivitate de până la 300Mbps.

Această achiziție face parte din ambiția Grupului Orange care şi-a propus să-şi consolideze poziția de operator convergent lider în Europa, care furnizează Internet în bandă largă, servicii de voce pentru mobil şi fix, precum şi servicii TV cu plată. Achiziţia Sun Communications în Moldova de către Orange este parte a acestei strategii.

Tranzacţia va permite Orange Moldova să intre pe piaţa serviciilor fixe pentru consumatorii casnici şi de televiziune cu plată şi să ofere clienţilor servicii inovative (în particular oferte convergente ce cuprind servicii fixe, mobile şi TV cu plată ).

Notă:
Sun Communications este furnizorul de servicii TV cu plată lider din Moldova, conform bazei de clienţi (Sursa: Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei din Republica Moldova, ANRCETI) şi oferă servicii TV prin cablu şi digitale, sub brandul SunTV, clienţilor din municipiul Chişinău, Bălţi, Ialoveni şi Cahul.

Despre Orange

Orange este unul din operatorii de telecomunicaţii lideri din lume, cu vânzări de 40 miliarde euro în 2015 şi 155000 de angajaţi la nivel mondial, la 31 martie 2016. Prezent în 28 de ţări, Grupul are o bază totală de clienţi de 252 milioane la nivel mondial, la 31 martie 2016, inclusiv 191 milioane de clienţi mobili şi 18 milioane clienţi care beneficiază de servicii fixe în bandă largă. Orange este, de asemenea, unul din cei mai mari furnizori de servicii globale de telecomunicaţii şi IT pentru companiile multinaţionale, sub marca Orange Business Services. În martie 2015, Grupul a prezentat noul său plan strategic „Essentials2020”, care poziţionează experienţa clientului în inima strategiei sale, cu scopul de a le permite să beneficieze din plin de universul digital şi de forţa reţelelor sale de nouă generaţie.