Combin Mobil, Internet şi TV Acasă şi economisesc
Fii prudent.
Protejează-te de fraude.
Învaţă să descoperi, să notifici şi să previi frauda.
Pentru aceasta am pregătit special pentru tine instrucţiuni practice care te ajută să depistezi și să previi fraudele.

Securizare PIN

Dispozitivele mobile găzduiesc adesea informații cu caracter personal, dar şi date business sub diferite forme: date de contact, SMS-uri, e-mailuri, calendare, documente etc. Asigurarea unui nivel adecvat de protecție a datelor stocate pe dispozitiv este esențială pentru securitatea ta informațională. Mai jos vei găsi câteva sfaturi de care ar fi bine sa ții cont.

Ce este codul PIN pentru telefonul meu?

Parola PIN (Număr Personal de Identificare) este un cod numeric (un număr de lungime 4-12 cifre) cu caracter confidențial, care se folosește pentru a preveni accesarea neautorizată a cartelei tale Orange.

Codul PIN este cerut atunci când pornești telefonul mobil sau atunci când introduci cartela ta SIM într-un alt telefon. Dacă un PIN cod este introdus greșit de trei ori consecutiv, telefonul va fi blocat până când vei introduce un alt cod numit PUK (cheia de deschidere a PIN-ului).

PIN ul standard al unei cartele SIM Orange este 1111.
Codurile PIN şi PUK sunt setate de către operator, însă numai codul PIN poate fi modificat de utilizator.

Urmează recomandările de mai jos pentru securizarea telefonului tău mobil

Asigură-te că solicitarea codului PIN este activată în telefonul mobil.

  • Dacă parola PIN a cartelei tale SIM este una standard, de tipul 0000, 1111 sau 1234, îţi recomandăm să o modifici îndată ce începi să utilizezi telefonul mobil.
  • Când setezi codul tău PIN, alege un număr pe care o persoană necunoscută îl va putea descoperi cu greu, dar care totodată să fie şi un număr ușor de memorat.

Dacă telefonul tău suportă funcția autolock* e recomandat să o activezi. În cazul furtului telefonului tău (funcția fiind activată), nimeni nu va putea accesa datele tale personale şi nu va putea efectua apeluri.

*Atunci când închizi telefonul, accesul la cartela SIM se blochează automat, până în momentul în care introduci codul corect.

În cazul în care telefonul tău a fost furat, accesează acest link pentru a te informa cum ai putea să procedezi.

Versiunea Desktop