ce trebuie sa stii despre portabilitate cand vrei sa treci la Orange

cum are loc portarea?

Portabilitatea numerelor fixe este disponibila doar pentru persoanele juridice.

Pentru inceput,un expert Orange va inspecta punctul terminal de conectare, pentru a stabili conditiile tehnice de conectare si oferta cea mai buna pentru fiecare client.

Clientul va depune cererea de portare, si va stabili momentul portarii.

Portarea are loc in decurs de 30 de zile calendaristice.

Pentru a nu pierde nici un apel important, in momentul portarii, clientul urmeaza sa conecteze fizic echipamentul sau la echipamentul de retea Orange.


trebuie sa informez operatorul meu actual?

Nu e nevoie sa faci drumuri in plus sau sa te intrebi cum sa-i informezi pe toti. Noi vom anunta fostul tau operator despre portare.

Portarea la Orange este posibila si daca ai un contract de prestare a serviciilor cu un alt operator, fara a fi nevoie sa mergi la el pentru a-l rezilia (desface). In acest caz, cererea de portare reprezinta o solicitare de incetare a furnizarii serviciilor de telefonie cu fostul operator.


in ce cazuri portarea poate fi respinsa?

Cazuri indicate de ANRCETI in care cererea poate fi respinsa:
- cererea nu este completa sau este completata incorect;
- datele de identificare ale solicitantului sunt incorecte sau nu corespund datelor de identificare ale titularului numarului la operatorul de la care doriti sa va portati;
- numarul nu face parte din blocurile de numere portabile;
- au fost primite mai multe cereri de portare pentru acelasi numar;
- numarul nu se afla in reteaua operatorului de la care doriti sa va portati sau numarul nu este atribuit de acest operator;


tarife

Apelurile de pe numerele Orange catre numerele portate din alta retea in reteaua Orange se vor taxa conform tarifelor pentru apeluri in retea. Pentru apelul catre un numar Orange portat intr-o alta retea se va aplica tariful unui apel catre alte retele.


ce trebuie sa mai stii

Pentru a anula cererea de portare, trebuie sa vii la operatorul la care ai depus-o. Acolo trebuie sa completezi o cerere de anulare a portarii cu cel putin 24 de ore inainte de ora stabilita pentru portare.