10.10.2013 toate
Educatia se schimba cu Fundatia Orange

Fundatia Orange a dat start unui proiect national in domeniul educatiei. In mai multe universitati din tara vor fi lansate Orange Cafe WiFi- spatii special amenajate, dotate cu acces la internet gratuit si WiFi de la Orange. Proeictul este implimentat in parteneriat cu institutiile superioare de invatamint, ce presupune investitii comune in amenajarea holurilor centrale ale blocurilor universitare.

"Ma bucur ca Orange Moldova a acceptat ideea noastra de a deschide, aici la parterul universitatii, o cafenea WiFi. Acest proiect semnifica un pas important in modernizarea universitatii, iata de ce, suntem recunoscatori companiei. Cafeneaua a fost amenajata cu mult bun gust, este si originala, dar si in stilul Orange ", a afirmat Gheorghe Ciocanu, rectorul USM.

Administratia universitatii a investiti in reparatia spatiului, iar Fundatia Orange a a venit cu echipamentul tehnic si mobilier, conceptul de design. Tot echipamentul poate fi folosit gratuit de catre studenti si profesori, atit pentru a accesa internetul, cit si pentru organizarea prezentarilor si seminarelor interactive.

”Implicarea noastra in zona educationala este, de fapt, un raspuns la solictarile actuale ale tinerei generatii. Ne dorim foarte mult ca acest spatiu dedicat studentilor si profesorilor sa fie unul util si exploatat la maximum, un suport in dezvoltarea abilitatilor cognitive si a studiilor de calitate. Prin ceea ce facem reconfirmam statutul nostru de companie social responsabila, iar prin activitatea Fundatiei Orange in Moldova fortificam acest statut”, a mentionat Ludmila Climoc, Directorul General al Orange Moldova, membru a bordului Fundatiei Orange.

Studentii s-au aratat incantati ca vor avea posibilitatea sa navigheze pe internet chiar in incinta universitatii. In plus si in spatiile amenajate de la parterul institutiei, ei se vor putea conecta la internet WiFi direct de pe telefonul mobil, tableta sau laptop. Astfel, tinerii vor reusi mai rapid sa-si pregateasca orele, dar si sa petreaca timpul util si distractiv.

"Ne ofera posibilitatea de-a ne pregati mai usor pentru ore. Este de fapt mult mai usor sa ne pregatim, sa comunicam . Daca noi credem ca majoritatea dispun de internet si de calculatoare, gresim. Cunosc multi colegi care sunt cazati in camine si nu au un calculator al lor, conectat al internet", spune Alina studenta in anul III.

"Uneori avem chiar nevoie de unele informatii pe loc adica ceea ce nu gasim la biblioteca si sunt diferite carti on-line, care le putem gasi, si ar fi util sa venim si sa le citim aici", a firmat Ion, student in anul I.

Pana la sfarsitul anului curent, Fundatia Orange va deschide alte doua cafenele WiFi, in incinta Universitatii Tehnice si a Universitatii de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemiteanu”.

„Ne bucura faptul ca si noi vom beneficia de un asemenea proiect. Astfel compania Orange investeste in viitorul nostru, in tineretul nostru, iar tinerii ar trebui sa exploateze la maxim acest proiect”, a spus Emil Ceban, prorector pentru Educatie USMF.

Proiectul Orange Wifi Cafe este implementat de catre Centrul de Informatii Universitare. Fundatia Orange considera ca educatia are un rol important in combaterea saraciei, reducerea somajului si asigurarea cresterii economice durabile. Pentru a valorifica aceasta oportunitate Fundatia Orange sustine facilitarea accesului tinerilor la resurse educationale adaptate exigentelor tehnologice actuale, dezvoltarea competentelor abilitatilor necesare unor buni profesionisti si incurajeaza activitatile de cercetare stiintifica. In ultimii patru ani, Fundatia Orange a reusit realizarea a peste 40 de proiecte in domeniile educatiei, sanatatii, culturii si sustinerea persoanelor defavorizate, iar peste 60 de mii de oameni au beneficiat de ele.