Înapoi

Cum activez serviciul internet mobil de la Orange

 

Pentru a utiliza internet mobil, trebuie să îl activezi de la operatorul de telefonie mobilă și să configurezi telefonul cu parametri internet.

activare internet mobil, date mobile Orange Moldova

Pentru a avea acces la internet mobil, urmează pașii:

  1. Apelează gratuit *130# pentru a activa accesul la internet mobil de la Orange. Imediat ce alegi activarea serviciului, Orange îți expediază un mesaj SMS cu setările internet pentru telefonul tău. Persoanele juridice mai pot activa accesul la internet prin aplicația My Orange >> Opțiuni și Servicii >> Internet mobil, sau cu ajutorul lui Djingo >> Serviciul Internet Mobil.
  2. Odată ce primești mesajul cu configurația automată, instalează setările și repornește telefonul mobil. Dacă mesajul te informează să configurezi manual telefonul pentru că nu suportă setările automate, consultă instrucțiunile specifice pentru Android sau iOS. După finalizarea configurării, salvează profilul creat și repornește telefonul. Dacă urmezi acești pași și îi faci corect, conexiunea la internet ar trebui să se realizeze imediat.

  3. Activează datele mobile pe telefon, apăsând pe butonul sau etc.

 

Dacă internetul a fost deja configurat și a funcționat anterior, dar în prezent conexiunea la internet nu merge:

  • Restartează telefonul mobil

  • Dacă folosești un telefon cu 2 cartele SIM, verifică dacă ai selectat corect cartela care oferă internet

  • Vezi în setările telefonului dacă nu ai setat cumva o limită de consum internet și atingând-o, telefonul a blocat accesul la internet mobil

  • Verifică profilul cu setările internet. Crează un profil nou cu setări, salvează-l, activează-l și restartează telefonul.

  • Asigură-te că nu au fost blocate serviciile din motive precum neplată sau lipsă de credit etc.


Pentru alte întrebări legate de serviciul internet mobil, consultă secțiunea orange ajutor internet-pe-telefon-mobil.

Te-a ajutat acest raspuns?