Înapoi

Cum sunt taxat pentru utilizarea serviciului Roaming la abonament

Apelurile în Roaming sunt taxate în dependentă de:

 

  • Pentru apelurile care le faci – vei achita durata apelului rotunjită la minute. Exemplu: dacă apelezi şi vorbeşti cu cineva 1 minut și 23 secunde – vei achita preţul a 2 minute.

  • Pentru apelurile care le primeşti – vei achita durata apelului fără rotunjire, timpul cât a durat. Exemplu: dacă te apelează cineva şi vorbeşti 35 secunde – vei achita preţul a 35 de secunde.

 

Mesajele SMS care le expediezi fiind în Roaming se taxează conform tarifelor de Roaming. Cele pe care le primești - sunt gratuite. Сonsumul din Roaming este taxat odată cu primirea informației despre consum de la operatorii internaționali, reţeaua cărora o utilizează clientul. Deoarece operatorii internaționali, din Roaming, transmit uneori datele cu întârziere de până la câteva zile, starea contului se reînnoiește cu întîrziere. Dacă clientul verifică starea contului imediat după un apel sau utilizare internet, datele nefiind actualizate, clientul o poate percepe ca eroare. Se recomandă verificarea repetată a stării contului după câteva ore, prin una din metodele:

 

  1. Formează gratuit *133# cînd ești în Roaming.

  2. Utilizează aplicația  instalată pe telefon >> Resursele mele. Pentru a te loga ușor în aplicație sau pe pagina https://my.orange.md din orice colț al lumii, crează cont Orange pentru numărul tău.

  3. Apasă butonul: .  Citește instrucțiunile în fereastra deschisă. La cerere, indică numărul tău de telefon și codul din 4 cifre, pe care îl primești în SMS. Astfel primești toate detaliile despre starea contului.

 


Vezi secţiunea orange ajutor roaming unde găseşti răspuns la alte întrebări despre serviciul Roaming.

Te-a ajutat acest raspuns?