28.03.2022

A IV-a ediţie Front-End Academy a Orange Systems şi-a desemnat absolvenții

16 tineri pasionați de IT au absolvit cu succes cea de-a IV-a ediție a programului de instruire în domeniul Front-End, organizat de Orange Systems Academy.

Timp de 5 luni, aceştia au beneficiat de 120 de ore de instruire gratuită în cadrul cursului de Front-End. Pe lângă subiectele de inițiere în HTML și CSS, participanţii au studiat şi aplicat în practică tehnologiile avansate: React şi Typescript.

Ghidaţi de mentori, angajaţi ai Orange Systems, cursanţii au creat o interfaţă interactivă pentru un modul din aplicația SEAT - o soluţie digitală pentru managementul eficient al oficiilor. Soluţia dezvoltată în cadrul Front-End Academy facilitează gestionarea sălilor de ședințe a Orange.

Scopul acestui curs este de a oferi oportunități de dezvoltare a competențelor IT atât pentru angajați, cât și pentru comunitatea IT locală.

Olga Surugiu, Director Orange Systems:

“Tot mai multe probleme pot fi soluţionate cu ajutorul tehnologiilor, iar noi trebuie să ţinem pasul cu ritmul în care acestea se dezvoltă. Programele Orange Systems Academy oferă spaţiul şi contextul potrivit tinerilor pasionaţi de IT care doresc să-şi consolideze cunoştinţele tehnice prin implementarea unor proiecte reale. Participanţii au primit suportul necesar din partea experţilor şi, împreună au învăţat cultura colaborării şi lucrului în echipă. Iar cei mai buni dintre ei au fost invitaţi să se alăture echipei Orange Systems.”

Veaceslav Bezuşco, mentor Front-End Academy:

“De 10 ani profesez în IT, dar aceasta a fost prima experienţă în care am avut rolul de mentor. Am creat o curriculă adaptată la cerinţele de astăzi, care să acopere toate aspectele şi tehnologiile performante. Cel mai dificil a fost să găsim o modalitate de a transmite informaţia pe înţelesul tuturor participanţilor. Pentru proiectul final am hotarât împreună cu ceilalţi mentori să cream o atmosferă reală de lucru la proiectele IT. Pentru mine a fost o experienţă plăcută să parcurg această cale împreună cu grupul de cursanţi, care au dat dovadă de sârguinţă şi atitudine prietenoasă.”

Orange Systems Academy (OSY) reprezintă o oportunitate unică pentru tineri de a dezvolta noi abilităţi in domeniul IT. Timp de cinci ani, peste 700 de persoane au participat la programele de instruire lansate de Orange Systems Academy.

Pentru această ediție a programului de instruire Front-End din cadrul Orange Systems Academy, au aplicat – 275 de tineri. Cei mai buni dintre ei au făcut o schimbare in carieră şi s-au alăturat echipei.

Aliona Baeva, absolventă Front-End Academy:

“Participarea la Front-End Academy mi-a oferit o experiență foarte valoroasă. În procesul de învățare, am primit mai mult decât cunoștințe tehnice în domeniul IT, am învățat cum să facem față sarcinilor practice şi cum să reuşim să le realizăm în termenii limită. Sunt foarte bucuroasă că am avut ocazia să fac parte din echipă Orange Systems Academy și sunt cu adevărat recunoscătore pentru această oportunitate.”

Orange Systems Academy este un program inovativ de instruire în domeniul IT dezvoltat de Orange Systems. Prin programele de instruire, OSY contribuie la formarea specialiştilor de top şi integrarea profesională a acestora în mediul real de business.

Despre Orange Systems

Orange Systems este hub-ul IT al Orange şi unul dintre cele mai mari hub-uri IT din ţară. Fiind rezident al parcului IT în care se regăsesc peste 600 de angajaţi, Orange Systems îşi reconfirmă poziţia de al doilea angajator pe piaţa de tehnologii informaţionale din Moldova. Mai mult de 50 la sută dintre specialişti prestează servicii de IT nearshoring pentru parteneri externi, în următoarele domenii: software development, testarea şi asigurarea calităţii, controlul şi managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence şi big data. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.