11.11.2020

A treia ediție Orange Systems Academy s-a încheiat cu succes

Pe parcursul a 9 luni, 20 de participanți aleși în urma unui proces de selecție au studiat gratuit domeniul de programare Front-end.

În cadrul acestei ediții, participanții au însușit nu doar aspectele de bază ale programării front-end, dar au reușit să asimileze și tehnologii avansate, care sunt acum utilizate pe larg, cum ar fi Angular sau Typescript. Drept proiect de absolvire, participanţii au muncit împreună la crearea unei interfețe interactive pentru aplicația de gestiune a resurselor, creând grafice dinamice pentru următorii indicatori: consumul de energie electrică, calitatea aerului, nivelul de umiditate, ocuparea locurilor de muncă, rezervarea sălilor de ședințe și altele.

Olga SURUGIU, Director Departament Operațiuni Internaționale:
„Orange Systems Academy este un proiect unic de dezvoltare a competențelor digitale. Ceea ce deosebește OSY Academy de alte proiecte de dezvoltare locale este posibilitatea de a aplica cunoștințele teoretice acumulate în partea practică a programului, la etapa de creare a unui produs software final. Este un proiect pentru cei ambițioși și determinați, pentru că programarea, în general, nu este ușoară, iar obiectivele proiectului, în particular, nu sunt nici ele dintre cele mai ușoare.”

Orange Systems Academy a avut deja peste 500 de aplicanți la aceste trei ediții, iar la Front-end – 225. Dintre ei, la fiecare ediție sunt selectați aproximativ 20 de participanți, iar rata de absolvire e sub 50%, fiind un program extrem de ambițios. În final, cei mai perseverenți, sunt invitați să se alăture echipei noastre, primind șansa de reconversie profesională.

Ivan PAVLOVSCHI, participant:
„Orange Systems Academy constituie o oportunitate de instruire în IT absolut diferită, care cu siguranță a avut un impact deosebit în dezvoltarea mea, atât profesională, cât și personală. Am apreciat mentorii mei, care pe tot parcursul proiectului au fost alături de noi, oferind răspuns la toate întrebările și gestionând cu multă interactivitate și creativitate momentele neclare sau dificile, menținând un spirit competitiv. Sunt recunoscător și, în același timp, extrem de mândru că la finalul studiilor mi s-a oferit oportunitatea de a mă alătura echipei Orange Systems. Cu certitudine, efortul depus pe tot parcursul acestor luni a meritat pe deplin și sunt ferm convins că fiecare dintre participanții proiectului au avut doar de câștigat, obținând o bază solidă de cunoștințe noi și unii chiar și un imbold și motivare de reorientare profesională.”

Un alt aspect este combinația între participanți care sunt angajații noștri din alte domenii profesionale, cum ar fi financiar, operațiuni clienți, raportare sau tehnic, dar și participanți care vin din exteriorul companiei. Prin acest mix asigurăm un schimb valoros de viziuni și opinii pentru dezvoltarea noastră ca și comunitate.

Orange Systems Academy este un program inovativ de instruire în IT şi se desfăşoară pentru al treilea an consecutiv. Scopul acestuia este de a contribui la pregătirea profesională a tinerilor în domeniul IT, care să suplinească rândurile specialiştilor în acest domeniu, pentru a face față provocărilor pieței muncii din Moldova.