21.02.2019

Burse de Merit ediţia XXIII. Vezi cine sunt finaliştii.

50 de tineri care îşi fac studiile la universităţile din Moldova au fost desemnaţi drept finalişti ai celei de-a XXIII-a ediţii a programului “Burse de Merit - pentru cei mai buni studenţi ai ţării”.

Programul este organizat de către Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova (CRRM), cu suportul financiar al Orange Moldova şi BC “Moldova Agroindbank” SA.

Cei 50 de studenţi şi masteranzi vor beneficia de 50 de burse, în valoare de 12000 MDL fiecare.

În cadrul acestei ediţii a concursului şi-au depus dosarele 221 studenţi de la 18 instituţii de învățământ superior din RM, iar în rezultatul atât al evaluării dosarelor de aplicare, cât şi a prestaţiei candidaţilor la o probă scrisă, 35 de studenţi din ultimul an de studiu, ciclul licenţă (inclusiv penultimul an din cadrul programelor de studii integrate) de la 9 instituţii şi 15 studenţi din primul an de studii, ciclul masterat (inclusiv ultimul an din cadrul programelor de studii integrate) de la 7 instituţii din ţară au devenit finaliştii programului „Burse de Merit” din acest an. Cei 50 de învingători au fost selectaţi de către o Comisie Independentă de Experţi, constituită din reprezentanţi ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, comunităţii academice și societății civile.

În total, pe durata celor douăzeci şi trei ediţii ale programului, peste 5700 studenţi au participat la concurs, dintre care 1500 au beneficiat de Burse de Merit.

Lista completă a finaliștilor și datele statistice le puteți găsi în documentele atașate sau pe www.eac.md

Programul “Burse de Merit” a fost lansat în anul 1996 la iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extracurriculare ale studenţilor din țară. Din anul 2003 programul „Burse de Merit” este preluat şi organizat de către Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova. BC “Moldova Agroindbank” SA aderă la program începând cu anul 2001, iar din anul 2004 și „Voxtel” SA, acum Orange Moldova, devine partenerul programului.

Versiunea Desktop